VoorleesExpress

Dé start van een positieve leesopvoeding

Bekijk de video

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is er voor laagtaalvaardige ouders met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die het moeilijk vinden om zelf de taalontwikkeling van hun kind te stimuleren.

Een vrijwilliger van de VoorleesExpress komt 20 weken lang bij het gezin thuis om voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen.

Zo wordt de taalontwikkeling ondersteund en krijgen ouders hulp om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het leven van alledag!

Dit jaar komen bibliotheken, welzijnsorganisaties, scholen en peutercentra met de VoorleesExpress bij ruim 5.000 gezinnen.

Trots op onze vrijwilligers

In de Bibliotheek werken ruim 150 vrijwilligers!

Zij zetten zich met hart en ziel in voor jong en oud: voor mensen die Nederlands leren, voor ouderen die hun smartphone willen leren gebruiken of voor gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress. 

Maak kennis met: Minke

Mensen het gevoel geven dat ze meedraaien in de samenleving: dat was de drijfveer van Minke Poppema om als vrijwilliger actief te worden voor de VoorleesExpress.

Rol van ouders

meisje leest boek

Ouders zijn erg belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Kijk wat je zelf kunt doen én waar de VoorleesExpress jou bij kan helpen. 

Boekentips en taalspelletjes

meisje leest boek

Welke boeken zijn leuk om mee te oefenen en welke spelletjes kun je doen om zelf op een leuke manier aan de slag te gaan met taal en lezen?

Sponsoring van iPads

Dankzij betrokken partners hebben we een aantal iPads kunnen aanschaffen die worden uitgeleend aan gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress.

Contact Haarlem

Neem contact op met Melissa van Waarde, Projectleider VoorleesExpress Haarlem.

Contact Heemstede

Neem contact op met Els Boon, Projectleider bij WIJ Heemstede.

Contact Hillegom

Neem contact op met Petra van Rijn, Projectleider VoorleesExpress Hillegom & Bollenstreek.