Leesbevordering

Wil je het lezen op school leuker maken? Hier vind je het aanbod van educatieve producten en diensten op het gebied van leesbevordering.

Groep 1 + 2: Kom voorlezen in de Bibliotheek

Een uitstapje naar de Bibliotheek is altijd leuk. En nog leuker wordt dit als er speciaal voor jouw groep een reuzenprentenboek klaar staat. Lees je groep voor, kijk rond en lees de leukste boekjes.

Groep 1 + 2: Vertelcollectie

Met kleuters op een speelse manier oefenen met taal en woordenschat? Kies voor de Vertelcollectie van de Bibliotheek. Deze bestaat uit vertelkastjes met vertelplaten, verteltassen met prentenboeken en materialen om het verhaal te verlevendigen. Ook kun je thematassen lenen.

Groep 3: Meters maken met groep 3

Hoe laat je jouw klas, die op school zo hard oefent met lezen, flitsrijtjes en ‘voor-koor-door’, thuis nóg meer meters maken? Door ze op pad te sturen naar de Bibliotheek natuurlijk!

Groep 4: De Boekenfabriek

Welke reis legt een boek af voordat het in een boekenkast komt te staan? En hoe kun je schrijver worden? Tijdens het programma De Boekenfabriek komen de kinderen er alles over te weten!

Groep 4 + 5: Lekker lezen in de groep!

Worden de leerlingen in jouw groep vrolijk van de boeken in de schoolbibliotheek? Is lezen in de middenbouw wel leuk? Zijn de boeken in de schoolbibliotheek nieuw en aantrekkelijk of staan al jarenlang dezelfde boeken in de kast en komen er weinig actuele boeken bij? Als dit laatste het geval is: schrijf je in voor een collectie splinternieuwe boeken van de bieb. Je ontvangt leesboeken, informatieve boeken en strips.

Groep 5 t/m 8: Lezen is leuk!

Hierbij maak je kennis met het Makkelijk Lezen Plein van de Bibliotheek. Dit is speciaal voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Met deze boeken wordt lezen weer leuk!

Groep 6 t/m 8: Lesbrief Doe mee met de Leeschallenge!

Met dit programma daag jij je groep uit om ongeveer 50 opdrachten uit te voeren binnen een vastgestelde periode.

Groep 1 t/m 8: BoekToer

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal, hebben het makkelijker op school én later in de maatschappij. Verhoog het leesplezier op jouw school met BoekToer. Bij BoekToer haal je in een korte periode extra boeken in huis. Meer keuze, nieuwe titels en dus meer leesplezier!

Voor leerkrachten: Cursus Open Boek

Is lezen een speerpunt op jullie school? En is er op school behoefte aan een leescoördinator en een leesplan? Dan is deze cursus iets voor jou. Hierin kom je alles te weten over leesbevordering en leesmotivatie. Aan het einde van de cursus heb je bovendien een eigen leesplan opgezet. 

Voor leerkrachten: Kinderboekenweek informatiepakketje

De Kinderboekenweek is van 30 september t/m 11 oktober 2020.
Dit is het ultieme moment om het lezen weer op de kaart te zetten. Je ontvangt een informatiepakketje met tips om het leesplezier te bevorderen en effectiever te maken. Hiervoor hoef je niets te doen, het pakketje wordt vanzelf toegestuurd.

Voor leerkrachten: Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

Ben je op zoek naar goede ideeën voor De Nationale Voorleesdagen? Maak een feestje van deze dagen met de tips en ideeën die je opdoet tijdens deze Inspiratieavond.

Voor leerkrachten: Inspiratiemiddag ‘Verhalen vertellen met het vertelkastje’

Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie, ideeën en praktische tips over voorlezen met een vertelkastje en de werkvormen die je allemaal kunt inzetten.