Educatief aanbod: Leesbevordering

Wil je het lezen op school leuker maken? Hier vind je het aanbod van educatieve producten en diensten op het gebied van leesbevordering.

Groep 1 + 2: Vertelcollectie

Met kleuters op een speelse manier oefenen met taal en woordenschat? Kies voor de Vertelcollectie van de Bibliotheek. Deze bestaat uit vertelkastjes met vertelplaten, verteltassen met prentenboeken en materialen om het verhaal te verlevendigen. Ook kun je thematassen lenen.

Meer over de Vertelcollectie

Groep 1 t/m 8: BoekToer

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal, hebben het makkelijker op school én later in de maatschappij. Verhoog het leesplezier op jouw school met BoekToer. Bij BoekToer haal je in een korte periode extra boeken in huis. Meer keuze, nieuwe titels en dus meer leesplezier!

Meer over BoekToer

Groep 1 t/m 8: De Bibliotheek op school

Goed kunnen lezen is onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. De Bibliotheek op school helpt scholen kinderen te stimuleren meer te lezen en het leesplezier te vergroten.

Meer over de Bibliotheek op school

Groep 3: Lesbrief 'Lekker lezen in groep 3!'

In groep 3 leren leerlingen lezen en is het lezen gericht op de techniek. Hierbij wordt weleens vergeten dat lezen en voorgelezen worden gewoon heel leuk is! Maar waar vind je die leuke boeken? En er zijn er zoveel!

Meer over 'Lekker lezen in groep 3!'

Groep 4: Lesbrief Overal poëzie

Kinderen vinden het vaak heel leuk om poëzie te lezen of te schijven. Welke mooie dichtbundels kun je gebruiken in groep 4? De Lesbrief Overal poëzie helpt je op weg.

Meer over Overal poëzie

Groep 6 t/m 8: Lesbrief Boekenbattle en Elevator Pitch!

Jij hebt komend schooljaar vast geen zin meer in een ‘saaie’ boekbespreking in jouw groep. Precies, want dat kan echt leuker. Wij geven je tips hoe je dit anders kunt aanpakken!

Meer informatie over Lesbrief Boekenbattle en Elevator Pitch!

Groep 7 + 8: Leskist Kansrijk (leesproject)

Om het lastige onderwerp armoede op een toegankelijke manier in de klas bespreekbaar te maken, kun je bij de Bibliotheek gratis een bijzondere leskist lenen vol met boeken en lesopdrachten over dit thema.

Meer informatie over de leskist Kansrijk

Voor leerkrachten: Cursus 'Open boek'

Is lezen een speerpunt binnen het beleid van jouw school? Is er op jouw school behoefte aan een leescoördinator en een leesplan? Meld je dan nu aan voor de cursus Open boek

Meer over de Cursus Open boek

Voor leerkrachten: Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

Ben je op zoek naar goede ideeën voor De Nationale Voorleesdagen? Maak een feestje van deze dagen met de tips en ideeën die je opdoet tijdens deze Inspiratieavond.

Meer over de Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

Voor leerkrachten: Inspiratieavond Kinderboekenweek

Ben je leerkracht en op zoek naar spetterende ideeën en boekentips voor de Kinderboekenweek bij jou op school?

Meer over de Inspiratieavond Kinderboekenweek

NIEUW! Voor leerkrachten : Tiplijst voorleesboeken

Als leerkracht lees je natuurlijk voor in de klas. Maar wat is nou leuk om voor te lezen aan je klas? En welke voorleesboeken schaf je dan aan voor de schoolbibliotheek?

Meer informatie over Tiplijst voorleesboeken

Meer programma's voor het basisonderwijs