Leesbevordering

Wil je het lezen op school leuker maken? Hier vind je het aanbod van educatieve producten en diensten op het gebied van leesbevordering.

Groep 1 + 2: Vertelcollectie

Met kleuters op een speelse manier oefenen met taal en woordenschat? Kies voor de Vertelcollectie van de Bibliotheek. Deze bestaat uit vertelkastjes met vertelplaten, verteltassen met prentenboeken en materialen om het verhaal te verlevendigen. Ook kun je thematassen lenen.

Groep 3: Leren lezen met de leukste boeken

Hoe laat je jouw klas, die op school zo hard oefent met lezen, flitsrijtjes en ‘voor-koor-door’, thuis nóg meer oefenen? Door ze op pad te sturen naar de Bibliotheek natuurlijk!

Groep 6 t/m 8: Lesbrief Doe mee met de Leeschallenge!

Met dit programma daag jij je groep uit om ongeveer 50 opdrachten uit te voeren binnen een vastgestelde periode.

Groep 1 t/m 8: BoekToer

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal, hebben het makkelijker op school én later in de maatschappij. Verhoog het leesplezier op jouw school met BoekToer. Bij BoekToer haal je in een korte periode extra boeken in huis. Meer keuze, nieuwe titels en dus meer leesplezier!

Voor leerkrachten: Cursus Open Boek

Is lezen een speerpunt op jullie school? En is er op school behoefte aan een leescoördinator en een leesplan? Dan is deze cursus iets voor jou. Hierin kom je alles te weten over leesbevordering en leesmotivatie. Aan het einde van de cursus heb je bovendien een eigen leesplan opgezet. 

Voor leerkrachten: Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

Ben je op zoek naar goede ideeën voor De Nationale Voorleesdagen? Maak een feestje van deze dagen met de tips en ideeën die je opdoet tijdens deze Inspiratieavond.