Leesbevordering

Wil je het lezen op school leuker maken? Hier vind je het aanbod van educatieve producten en diensten op het gebied van leesbevordering.

Groep 1 + 2: Vertelcollectie

Met kleuters op een speelse manier oefenen met taal en woordenschat? Kies voor de Vertelcollectie van de Bibliotheek. Deze bestaat uit vertelkastjes met vertelplaten, verteltassen met prentenboeken en materialen om het verhaal te verlevendigen. Ook kun je thematassen lenen.

Groep 3: Lettersoep

Perfect voor kinderen die leren lezen. Tijdens een bezoek leren de kinderen hun weg te vinden in de Bibliotheek. Waar staan de boeken die ze al kunnen lezen? En welke boeken kun je over een paar maanden lezen? De leerlingen krijgen ook verschillende eerste leesboekjes te zien.

Groep 4: De Boekenfabriek

Welke reis legt een boek af voordat het in een boekenkast komt te staan? En hoe kun je schrijver worden? Tijdens het programma De Boekenfabriek komen de kinderen er alles over te weten!

Groep 5 t/m 8: Lezen is leuk!

Hierbij maak je kennis met het Makkelijk Lezen Plein van de Bibliotheek. Dit is speciaal voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Met deze boeken wordt lezen weer leuk!

Groep 6 t/m 8: Zet je klas aan het lezen

Een programma om boeken te introduceren en het vrij lezen in de klas weer een boost te geven.

Groep 7 en 8: Gewoon lekker lezen

Wil je over een bepaald thema lezen met je klas? De thema's die wij aanbieden passen bij de belangstelling van de leerlingen.

Groep 1 t/m 8: BoekToer

Kinderen die veel lezen, worden beter in taal, hebben het makkelijker op school én later in de maatschappij. Verhoog het leesplezier op jouw school met BoekToer. Bij BoekToer haal je in een korte periode extra boeken in huis. Meer keuze, nieuwe titels en dus meer leesplezier!

Voor leerkrachten: Cursus Open Boek

Is lezen een speerpunt op jullie school? En is er op school behoefte aan een leescoördinator en een leesplan? Dan is deze cursus iets voor jou. Hierin kom je alles te weten over leesbevordering en leesmotivatie. Aan het einde van de cursus heb je bovendien een eigen leesplan opgezet. 

Voor leerkrachten: Inspiratieavond Kinderboekenweek

Ben je op zoek naar goede deeën om op school aandacht te schenken aan de Kinderboekenweek? Kom naar onze inspiratieavond. Na afloop ga je geïnspireerd naar huis met tips, de leukste boektitels en originele lesideeën, waar je meteen mee aan de slag kunt in jouw groep.

Voor leerkrachten: Inspiratieavond Nationale Voorleesdagen

Ben je op zoek naar goede ideeën voor De Nationale Voorleesdagen? Maak een feestje van deze dagen met de tips en ideeën die je opdoet tijdens deze Inspiratieavond.

Voor leerkrachten: Inspiratiemiddag

Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie, ideeën en praktische tips over bijvoorbeeld voorlezen met een vertelkastje en de werkvormen die je allemaal kunt inzetten.