Vertelcollectie

Vertelcollectie

Zolang de Bibliotheek gesloten is i.v.m. het Coronavirus is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de Vertelcollectie. Nieuwe aanvragen kunnen wij op dit moment ook niet verwerken. Zodra de Bibliotheek weer open is hopen wij je van dienst te kunnen zijn.

 

Voorlezen aan jonge kinderen stimuleert de taalontwikkeling. Om voorlezen nóg aantrekkelijker te maken, heeft de Bibliotheek speciaal voor educatie een Vertelcollectie met reuzenprentenboeken, vertelplaten, thematassen voor peuters en thematassen voor kleuters. Bij elk onderdeel zitten bovendien voorleestips en suggesties voor vervolgactiviteiten.

Vertelplaten

Voorlezen met behulp van vertelplaten in een vertelkastje maakt van elk verhaal een feestje. Zowel de kastjes als de vertelplaten zijn te leen.

Thematassen

In de kinderopvang en in het kleuteronderwijs wordt vaak rondom thema’s gewerkt. De Bibliotheek speelt daarop in met de thematas. 

Reuzenprentenboeken

Van sommige prentenboeken is een extra grote editie beschikbaar. Deze prentenboeken zijn  leuk om in een groep mee te werken.