Voorlezen

Van boekentips tot spannende activiteiten

Kinderactiviteiten

Voorlezen is knus en de woordenschat van je kind wordt groter

Leestips: voorleesboeken

Zo maak je van voorlezen een feestje

Podcastaflevering Maak voorlezen fantastisch

Voorlezen is leuk én gezellig! Maar hoe maak je er nu echt een feestje van voor je kind maar ook voor jou? Hier vijf tips.

Het Voorleeshuisje in de bieb

Heb jij dit houten huisje al zien staan in de Bibliotheek? Je kunt er samen met jouw kind gratis gebruik van maken! Wat het is, en waarom dit in de bieb staat lees je hier.

Meertalig voorlezen: tips en voordelen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Voorlezen in het Engels

Zoekboeken, boeken met flapjes, weetjesboeken

Podcastaflevering voorlezen

Podcastaflevering Maak voorlezen fantastisch

Hoe lees je voor op een manier dat je het verhaal écht tot leven brengt? In deze podcast krijg je veel tips en tricks om het voorlezen nog leuker te maken!

De voorleestips van Suzanne

Voorlezen is voor iedereen. Maar niet voor iedereen even gemakkelijk. Moet ik een gek stemmetje opzetten? Of niet? Leesconsulent Suzanne geeft graag tips.

Voorleestip van een medewerker

"Het is een heerlijk boek voor een dag dat jij (en je kind) het ‘moeten’ echt even zat bent. Pak dit boek erbij en je vrolijkt helemaal op!"

Bereslim

Bereslim is dé plek voor digitale prentenboeken. Speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Geen boek in huis, maar toch een prentenboek voorlezen? 

Voorleeshoek

Voorlezen alleen voor de allerkleinsten? Echt niet! De leukste verhalen, speciaal voor jou voorgelezen. Geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar.