Voorlezen

Boekentips en de leukste voorleestips

Kinderactiviteiten

Voorlezen aan kinderen

Voorlezen aan kinderen is super gezellig en knus en het zorgt er ook nog eens voor dat de woordenschat van het kind groter wordt. Wist je dat je kinderen zelfs al kunt voorlezen als ze nog baby zijn? En dat het óók heel goed is om te blijven voorlezen als ze zelf al kunnen lezen?

Zo maak je van voorlezen een feestje

Podcastaflevering Maak voorlezen fantastisch

Voorlezen is leuk én gezellig! Maar hoe maak je er nu echt een feestje van voor je kind maar ook voor jou? Hier vijf tips.

Bekijk de tips

Het Voorleeshuisje in de bieb

Heb jij dit houten huisje al zien staan in de Bibliotheek? Je kunt er samen met jouw kind gratis gebruik van maken! Wat het is en waarom dit hier staat lees je hier.

Lees verder

Bekijk voorleesfilmpjes in het Pools, Turks of Arabisch

Bekijk samen met je kind voorleesfilmpjes in het Nederlands, Pools, Turks of Arabisch. Er zijn meer dan 500 verschillende prentenboeken!

Bekijk de voorleesfilmpjes

Meertalig voorlezen: tips en voordelen

Lees je voor in het Nederlands of je moedertaal? Voorleestips voor meertalige gezinnen.

Lees verder

Zoekboeken en boeken met flapjes

Podcastaflevering voorlezen

Podcastaflevering Maak voorlezen fantastisch

Hoe lees je voor op een manier dat je het verhaal écht tot leven brengt? In deze podcast krijg je veel tips en tricks om het voorlezen nog leuker te maken!

Naar de aflevering over voorlezen

De voorleestips van Suzanne

Voorlezen is voor iedereen. Maar niet voor iedereen even gemakkelijk. Moet ik een gek stemmetje opzetten? Of niet? Leesconsulent Suzanne geeft graag tips.

Lees de tips van Suzanne

Voorleestip van een medewerker

"Het is een heerlijk boek voor een dag dat jij (en je kind) het ‘moeten’ echt even zat bent. Pak dit boek erbij en je vrolijkt helemaal op!"

Ga jij de Neehoorn lezen?

Bereslim

Bereslim is dé plek voor digitale prentenboeken. Speciaal voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Geen boek in huis, maar toch een prentenboek voorlezen? 

Lees dan digitaal voor

Voorleeshoek

Voorlezen alleen voor de allerkleinsten? Echt niet! De leukste verhalen, speciaal voor jou voorgelezen. Geschikt voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Bekijk de filmpjes