De Prentenboek Top 10

De Prentenboek Top 10

Er staan weer prachtige prentenboeken in de Prentenboek Top 10. Heerlijk om uit voor te lezen of samen door te bladeren en de plaatjes te bekijken!

De Prentenboek Top 10 wordt jaarlijks samengesteld door een speciale bibliotheek-jury. Het is een veelzijdige lijst met verschillende verhalen en tekeningen. Dit jaar is 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Daarnaast vormt het boek samen met negen andere prentenboeken de Prentenboek Top 10.

 • Joukje Akveld Maximiliaan Modderman geeft een feestje

  Maximiliaan Modderman geeft in de tuin een feest voor zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Al gauw wordt het een wild feestje. Dus moeten alle kleren en alle beesten in bad. En ook het boek. En de taart. Wat zullen papa en mama daarvan zeggen? Groot prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 26 ongenummerde pagina's, Lannoo, Tielt, 2021

  Gedrukt boek

 • Deborah van de Leijgraaf Kiekeboe!

  Hondje heeft zich verstopt. Zijn dierenvrienden zoeken in de woonkamer, in de slaapkamer en in de tuin maar zien hem nergens. Help je mee zoeken? Beweeg dan de schuifjes. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met vrolijke kleurenillustraties en dubbel uittrekbare schuifjes. Vanaf ca. 2 jaar.

  Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 10 ongenummerde pagina's, Ploegsma, Amsterdam, 2021

  Gedrukt boek

 • Bette Westera, Mies van Hout Brave hond! Stoute kat!

  versjes over de aard van het beestje

  Luiaards hangen sloom te slapen aan een tak, mieren hebben het altijd druk. In 32 gedichtjes worden telkens twee dieren met elkaar vergeleken. Je zult merken dat elk dier weer anders is. Hoe zit dat met jou? Poëzieprentenboek met kleurrijke illustraties.Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

  Kinderboek, Non-Fictie

  Nederlands, 36 ongenummerde pagina's, Gottmer, Haarlem, 2021

  Gedrukt boek

 • Marijke ten Cate, Tjibbe Veldkamp De bijzondere beer

  Doordat een beer op de lopende band in de speelgoedfabriek even niet oplet, krijgt hij geen armen. Zo wil vast niemand hem hebben. Hij wordt met de andere afgekeurde knuffels bij het afval gegooid. Maar de bijzondere beer is ervan overtuigd dat hij iemands knuffel kan worden. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 26 ongenummerde pagina's, Lemniscaat, Rotterdam, 2021

  Gedrukt boek

 • Steve Small De eend die niet van water hield

  Tijdens een stormachtige nacht staat een verdwaalde kikker bij Eend voor de deur. Eend vraagt hem binnen. Ze hebben het heel gezellig samen, ook al houdt Eend niet van water en Kikker juist heel veel. Als Kikker zijn huis heeft teruggevonden, mist Eend hem heel erg. Prentenboek met humoristische, krachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 32 ongenummerde pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2021

  Gedrukt boek

 • Pieter Gaudesaboos Een zee van liefde

  Pinguïn gaat op weg naar Beer om iets belangrijks te vertellen: hij is verliefd op hem. Daar moet Beer heel hard om lachen: ze zijn toch veel te verschillend? De hele zomer doen ze fijne dingen samen. Zal er iets veranderen aan Beers gevoelens? Groot formaat prentenboek met krachtige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

  Kinderboek, Fictie, Romantische verhalen

  Nederlands, 70 ongenummerde pagina's, Lannoo, Tielt, 2021

  Gedrukt boek

 • Yvonne Jagtenberg Ik ben Pippi niet!

  Meisje de Geit heeft sproeten, twee stijven oranje vlechten en is supersterk. Ze kan zelfs een paard optillen. Iedereen op school noemt haar Pippi. Maar ze is Pippi niet, ze is gewoon zichzelf! Prentenboek met grappige, stoere kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 30 ongenummerde pagina's, Gottmer, Haarlem, 2021

  Gedrukt boek

 • Susanne Strasser Kom, we gaan een boek lezen!

  Een kind wil een boek gaan lezen. Al snel zit iedereen op de bank: de zebra, de kat, het kind, de hamster en de leeuw. Maar de ooievaar is er nog niet! Kunnen ze nu toch beginnen? Grappig hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

  Fictie, Kinderboek

  Nederlands, 24 ongenummerde pagina's, Hoogland & Van Klaveren, Hoorn, (NH), 2021

  Gedrukt boek

 • Marjoke Henrichs Nee! zei Konijn

  Op alles wat mama voorstelt, zegt konijn heel hard: nee! Maar die worteltjes zien er wel erg lekker uit en wat zijn zijn blauwe laarsjes toch mooi. Zal hij toch maar wat eten en buiten gaan spelen? Prentenboek met eenvoudige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

  Fictie

  Nederlands, 32 ongenummerde pagina's, Em. Querido's Uitgeverij, Amsterdam, 2021

  Gedrukt boek

 • Eva Montanari Wat zegt de kleine krokodil op de crèche?

  De dag van de kleine krokodil begint met ‘tring triing’ van de wekker. De kietel van mama en het ontbijt klinken weer heel anders. Als kleine krokodil voor het eerst bij de crèche komt doet hij heel hard ‘wèèèèh!’, maar algauw worden de geluiden vrolijker. Oblong kartonnen prentenboek met eenvoudige, grappige potloodtekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

  Kinderboek, Fictie

  Nederlands, 34 ongenummerde pagina's, Gottmer, Haarlem, 2021

  Gedrukt boek

Meer over de Nationale Voorleesdagen