Jeugd 6-9 jaar

Van leren lezen tot de wereld ontdekken

Terug naar meer boekentips voor jeugd en jongeren

Boekentips voor kinderen van 6-9 jaar

Hier vind je de nieuwste boeken en heel veel inspiratie binnen een actueel thema. Bekijk ook onze informatie over leren lezen, informatieve boeken en handige (gratis) hulpjes voor op school!

Deze boeken zijn net binnen

Tjibbe Veldkamp Fop-post

Agent krijgt een (fop)brief van de baas waarop staat dat Boef mag worden vrijgelaten. Met gekleurde illustraties. AVI-niveau M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Bekijk dit boek

Info voor je spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je werkstuk? Deze informatie helpt je zeker op weg!

Naar de informatie

Leren lezen

Vanaf groep 3 leren kinderen lezen op school. Thuis kun je ze goed ondersteunen in dit spannende, leuke maar soms ook grillige traject.

Mijn kind leert lezen

Informatieboeken

Sommige kinderen lezen het liefst informatieboeken, en dat is helemaal o.k.! De Bibliotheek heeft ze in alle soorten en maten, smaken en kleuren.

Ontdek de informatieboeken

Handige gratis tools voor school

Leuk om te weten

 • Marianne Busser, Ron Schröder Het dikke zeedierenboek

  Leer alles over zeedieren van over de hele wereld, van de narwal tot de zeenaaktslak. Met versjes op rijm, weetjes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ruth Owen De buurttuin van Karel Groen

  Samen met zijn buurjongen Mo tovert Karel Groen een verwaarloosd landje midden in de stad om tot een prachtige buurttuin. Met illustraties en foto’s in collage-stijl in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • David Sundin Het kookboek van Pippi Langkous

  Recepten uit de keuken van de vrolijke en eigenwijze Pippi Langkous, van een piratenontbijt tot Zweedse gehaktballetjes. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Nathalie Depoorter Ik zeg nee en da's oké

  Speelse voorlichting voor jonge lezers over het aangeven van grenzen, het praten over gevoelens en dat je altijd ja of nee mag zeggen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Paul Grimshaw Nooit geleerd om kat te zijn

  Alvin het zwerfkatje komt terecht in een asiel, waar hij van andere katten leert hoe hij een katje moet zijn. Dankzij het asiel vindt Alvin een liefdevol thuis bij mensen die van hem houden en voor hem zorgen. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Noemi Vola De woelige wereld van de worm

  Waarom hebben wormen een staart? En waarom graven ze eindeloze tunnels in de aarde? Lees van alles over de regenworm. Met veel originele kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Kay Barnham Hoe groeien planten?

  De klas van juf Wieke krijgt een opdracht: ze mogen een zaadje planten en verzorgen totdat het uitkomt. Ondertussen vertelt zij alles over hoe bomen en bloemen groeien. Met gekleurde illustraties. Vanaf 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Mary Richards Luister naar de muziek

  Sammy en Pip reizen door de tijd om de geschiedenis van de muziek te zien. Informatief muziekboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

Lekker luisteren!