Jeugd 6-9 jaar

Van leren lezen tot de wereld ontdekken

Collectie jeugd & jongeren

Ontdek wat je het liefst leest

Veel lezers hebben een voorkeur voor bepaalde boeken. Zo ook de lerende lezertjes. Daarom vind je op deze pagina naast een wekelijkse greep uit onze nieuwe boeken, ook inspiratie binnen een maandelijks wisselend thema. Scroll voor meer informatie over leren lezen, informatieve boeken (dat is dus óók lezen) en handige hulpjes voor op school naar beneden en klik door!

Marjon Hoffman De dochters van sjeik Boul-Boul

De schatrijke sjeik Boul-Boul moet van zijn vrouw honderd dagen als een gewoon mens leven. Ze verhuizen naar Londen. Ook voor hun dochters Narous en Six verandert hierdoor alles. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Bekijk dit boek

Info voor je spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je werkstuk? Deze informatie helpt je zeker op weg!

Naar de informatie

Leren lezen

Vanaf groep 3 leren kinderen lezen op school. Thuis kun je ze goed ondersteunen in dit spannende, leuke maar soms ook grillige traject.

Mijn kind leert lezen

Informatieboeken

Sommige kinderen lezen het liefst informatieboeken, en dat is helemaal o.k.! De Bibliotheek heeft ze in alle soorten en maten, smaken en kleuren.

Ontdek de informatieboeken

Handig voor school

Engelse boeken

 • Emma Chichester Clark Polly Pecorino

  Polly Pecorino kan praten met dieren. Ze helpt haar oom Stan graag in de dierentuin waar hij werkt. Als de eigenaars van de dierentuin een berenjong ontvoeren uit het wilde berenbos, besluit Polly het jong terug te brengen. Zal ze de eigenaars te slim af zijn? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Pip Bird The naughtiest unicorn in a winter wonderland

  Mira en haar eenhoorn Dave gaan met alle klasgenoten – en hun eenhoorns – op winterexpeditie. Maar dat wordt een groter avontuur dan ze dachten. Gelukkig is er ook veel gezelligheid. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Dav Pilkey Mothering heights

  Dog Man, de politieman met het hondenhoofd, moet samen met de kat Petey bizarre problemen zien op te lossen. Zal het ze lukken? Grappig stripverhaal in kleur, met tekstballonnen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Derek Keilty The sceptre of the pharaohs

  Als Flynn (ik-persoon) uit het weeshuis wordt gezet, meldt hij zich aan als scheepsjongen. Op de Black Hound houden ex-piraten zich tegenwoordig bezig met het opsporen van verdwenen schatten, zoals een uit het museum gestolen faraostaf. Kan Flynn met weesmeisje Red de piraten helpen de staf te vinden? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

 • Liz Pichon Random acts of fun

  Tom heeft zijn voet gebroken. Dat betekent zes weken rust! Hij volgt de rijlessen van de buurman, ziet een eekhoorn de bloembollen stelen en loopt toch de donuts mis. Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Iona Rangeley Einstein the penguin

  Imogen en Arthur willen in de dierentuin nog snel naar de pinguïns maar het is al laat. Een kleine pinguïn trekt hun aandacht. Ze willen hem het liefst meenemen naar huis maar dat kan natuurlijk niet. Of toch wel? Vanaf ca 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Philip Reeve Utterly dark and the face of the deep

  Utterly Dark (11) is ooit als vondeling aangespoeld op het eiland Wildsea. Haar adoptievader Andrewe Dark hoopt het eiland te behoeden voor een zeemonster. Maar als Andrew vermist is en verdronken blijkt te zijn, verandert alles voor haar. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

 • Amanda Gorman Change sings

  Een gitaarspelend meisje (ik-persoon) nodigt kinderen uit om muziek te maken. Iedereen is welkom. Ze wil de wereld veranderen. Tijdens de steeds langer wordende optocht roept ze iedereen op om samen de wereld iets mooier te maken. Prentenboek met warme kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Dianna Wilson-Sirkovsky, Sara Casilda James' reading rescue

  James struikelt altijd over woorden als hij moet voorlezen. Maar de poezen in het dierenasiel vinden het geweldig als hij voorleest. Alleen poes Spookje blijft bang in zijn doos zitten. Misschien moet James nog meer boeken uit de bibliotheek halen voor Spookje? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

 • Lucy Ivison Sequins & secrets

  Londen, ca. 1920. Myrtle (ik-persoon) gaat als dienstmeisje bij een rijke familie werken. De jongste dochter Sylvia (afwisselend ik-persoon) ontdekt dat Myrtle fantastisch kan naaien. In het geheim proberen ze samen voor Sylvia’s zus de mooiste jurk van het debutantenbal te maken. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

Lekker luisteren!