Jeugd 6-9 jaar

Van leren lezen tot de wereld ontdekken

Collectie jeugd & jongeren

Boekentips voor kinderen van 6-9 jaar

Hier vind je de nieuwste boeken en heel veel inspiratie binnen een actueel thema. Bekijk ook onze informatie over leren lezen, informatieve boeken en handige (gratis) hulpjes voor op school!

Deze boeken zijn net binnen

Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes lossen het op

In de meivakantie willen Saar en Janna een hut bouwen op zolder. Tussen alle oude spullen vinden ze een gouden sleutel. Maar waar past die op? Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Bekijk dit boek

Info voor je spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je werkstuk? Deze informatie helpt je zeker op weg!

Naar de informatie

Leren lezen

Vanaf groep 3 leren kinderen lezen op school. Thuis kun je ze goed ondersteunen in dit spannende, leuke maar soms ook grillige traject.

Mijn kind leert lezen

Informatieboeken

Sommige kinderen lezen het liefst informatieboeken, en dat is helemaal o.k.! De Bibliotheek heeft ze in alle soorten en maten, smaken en kleuren.

Ontdek de informatieboeken

Handige gratis tools voor school

Leuk om te weten

 • Annemarie van den Brink, Marja Baseler Kasteel Hartenstein

  Hartsvrienden Mila en Amor reizen door de kamers van kasteel Hartenstein en ontdekken alle geheimen van een gezond hart. Met veel weetjes en tips en informatieve, grappige kleurenillustraties. Met hulp te lezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jane McGuinness, Martin Jenkins Ontdek… dierengereedschap

  Ontdek de slimme manieren waarop dieren gereedschap gebruiken: van vogels met trommelstokjes tot zeeotters die schelpen openbreken met een steen. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Minke van Dam Bijen

  In de zomer kun je vaak bijen zien. Ze vliegen van bloem naar bloem. Waarvoor doen ze dat? En waarom zijn bijen belangrijk voor mensen? Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Laura Steigenga, Sabine Tigchelaar Kluut & Kanoet ontdekken eb en vloed

  De vogels Kluut en Kanoet zijn bij de Waddenzee, ontmoeten allerlei dieren en leren over eb en vloed. Wist je dat de maan als een magneet invloed heeft op de zee? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Labor Ateliergemeinschaft Het wordt vast super vet!

  Absurde uitvindingen en knotsgekke ideeën voor een hoopvolle toekomst. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jean Claude, Maria Isabel Sánchez Vegara Albert Einstein

  Als kind wilde Albert al weten hoe dingen in elkaar zitten en werken. Hij ging niet graag naar school, maar las graag natuur- en wiskundeboeken. Prentenboek over het leven en werk van de natuurkundige Albert Einstein (1879-1955). Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Ruth Owen Een boom voor de toekomst

  Een klas in Nederland en een klas in Senegal schrijven brieven aan elkaar over de boom die ze geplant hebben. Met veel weetjes over bomen. Met foto’s en illustraties in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

Lekker luisteren!