Jeugd 9-12 jaar

Toffe boekentips & alles voor school

Collectie jeugd & jongeren

Lezen mag leuk zijn!

Of je nu van strips houdt of van boeken met allerlei weetjes over dino's, van een spannend verhaal of van lezen in het Engels, hier vind je wekelijks een greep uit onze nieuwe boeken en inspiratie binnen een maandelijks wisselend thema. En handig! Hier onderaan vind je informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

 

Een wonderprachtig dier

Een krokodil als huisdier, een zwaluw die nog geen zomer maakt en huilende wolven. Verzameling gedichten van ruim 190 auteurs over de natuur, voor elke dag van het jaar is er een gedicht. Kloeke bundel met paginagrote sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf...

Bekijk dit boek

Info voor je spreekbeurt

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een werkstuk? Deze informatie helpt je zeker op weg!

Als lezen moeilijk is

Lezen gaat niet bij iedereen vanzelf. In de bibliotheek vind je het Makkelijk Lezen Plein speciaal voor kinderen die een steuntje kunnen gebruiken.

Informatieboeken

Ben je te nieuwsgierig naar de echte wereld om verhalen te lezen? Van dino's tot Fortnite, van vulkanen tot vloggers, ontdek het allemaal!
 

Handig voor school

Lekker luisteren!