Jeugd 9-12 jaar

Toffe boekentips & alles voor school

Collectie jeugd & jongeren

Lezen mag leuk zijn!

Of je nu van strips houdt of van boeken met allerlei weetjes over dino's, van een spannend verhaal of van lezen in het Engels, hier vind je wekelijks een greep uit onze nieuwe boeken en inspiratie binnen een maandelijks wisselend thema. En handig! Hier onderaan vind je informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

 

Sabine Lohf Knutselen met hout

Wil je met hout aan de slag en lekker zagen, timmeren en boren? Lees hoe je allerlei soorten boten maakt, een trein van fruitkisten, een doolhof van latten en nog veel meer. Stapsgewijze uitleg (met soms foto's) van 150 knutsels van hout en kleurenfoto's...

Bekijk dit e-book

Informatieve e-books

Hoe wordt Nederland geregeerd?

Engelse boeken

Slim met social media

Het is zover! Je kind mag social media gaan gebruiken. Een mijlpaal, maar ook spannend. Beluister de nieuwe podcast en help jouw kind social mediawijs te worden.

Als lezen moeilijk is

Lezen gaat niet bij iedereen vanzelf. In de bibliotheek vind je het Makkelijk Lezen Plein speciaal voor kinderen die een steuntje kunnen gebruiken.

Informatieboeken

Ben je te nieuwsgierig naar de echte wereld om verhalen te lezen? Van dino's tot Fortnite, van vulkanen tot vloggers, ontek het allemaal!

Lekker luisteren!

Handig voor school