Deuren openen in de jeugdwand

de jeugdwand

De jeugdwand is een plek waar kinderen gestimuleerd worden om nieuwsgierig te zijn. Open dus gerust alle deurtjes en laatjes.

De jeugdwand heeft een vast concept: een boekenplank, de boekentips van kinderen, verrassing in het kastje, de kunstgallerij en de voorleestas. Je vindt de jeugdwand in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Thema van de maand op de boekenplank

De boeken op de boekenplank staan extra in het zonnetje. Bijvoorbeeld in het teken van de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen of een andere speciale dag. De boeken mag je altijd lenen en mee naar huis nemen.

Hang jouw Boekentip op!

Heb je onlangs een fantastisch boek gelezen en raad je deze ook aan bij andere kinderen? Hang dan jouw tip op aan het latje. Pak het invulformulier uit het blauwe laatje, vul hem in en hang hem direct op. Zo kan iedereen jouw mooie tip lezen. 

Ontdek een wereld achter het deurtje

Er zit een deurtje in de jeugdwand. Deze kun je openen en dan zit er een verrassing achter! En het allerleukste: de verrassing mag je gewoon meenemen.

Kunst aan de muur

Hoe leuk is het om jouw eigen kunst aan de muur te zien? Om de zoveel tijd hebben wij kleine kunstopdrachten klaarliggen. Doe je mee? Pak je blanco format uit het groene laatje. Ben je klaar? Lever hem daarna weer in, in de gele brievenbus en dan geven wij hem een mooie plekje op de wand.

Lees voor uit de tas

Aan de blauwe lat hangt een voorleestas. Hierin vind je een mooie prentenboek en uitleg- en doe bladen. Ook leuk als je met meerdere kinderen naar de bieb komt. Let op: dit tasje kan je alleen maar in de bieb lezen. Na het lezen kun je het tasje weer terughangen aan de blauwe lat.