Welke kinderboeken vielen er in de prijzen?

2022 was een prachtig boekenjaar! De winnaars van prijzen als de Gouden Griffel en het Gouden Penseel en de Kinderjury zijn stuk voor stuk pareltjes. Ken je deze al?

Films die nergens draaien

Films die nergens draaien is in 2022 bekroond met de Gouden Griffel. De Gouden Griffel is een prijs voor de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. 

Terra Ultima

Terra Ultimaheeft in 2022 de Gouden Penseel gekregen, voor de best geïllustreerde kindereboeken van het afgelopen jaar.

Ook won Terra Ultima de Woutertje Pieterse Prijs 2022. De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek.

  • Noah J. Stern, Raoul Deleo Terra ultima

    Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo doet verslag van zijn expedities naar het onbekende continent Terra Ultima. De exacte locatie ervan houdt hij geheim, om...

    Gedrukt boek

De magische halsband

De magische halsband is de winnaar van De Nederlandse Kinderjury 2022 in de categorie zes tot negen jaar. De vakjury van De Nederlandse Kinderjury bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie. Zij kiezen tijdens een geheime vergadering als vakjury het beste boek. 

Mus & Kapitein Kwaadbaard Koers naar de Kraken

Mus & Kapitein Kwaadbaard Koers naar de Kraken is de winnaar van De Nederlandse Kinderjury 2022 in de categorie negn tot twaalf jaar. De vakjury van De Nederlandse Kinderjury bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie. Zij kiezen tijdens een geheime vergadering als vakjury het beste boek.