Nova Leest

Lezen maakt je slimmer

Meer boekentips

Nova Leest Thuis!

En ineens is het leven beperkt. Heel heftig. Veel thuis zijn, online les volgen, je vrienden minder zien en maar af en toe naar school. Eén voordeel: omdat je meer thuis bent, heb je ook tijd om meer te lezen. Heel relaxed, telefoon op stil, kopje thee erbij, kat op schoot en gaan! We hebben voor jou boeken uitgezocht die passen bij deze rare tijd. 

Deze boeken raden wij aan!

Waar vind je de boeken uit de video?

Studiecentrum Nova College
Je mag de boeken in het Studiecentrum op het Nova College lenen. Neem contact op met het Studiecentrum als je vragen hebt. Of loop even langs!

Reserveer het boek bij de Bibliotheek
Let op: de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland zijn met ingang van 15 december gesloten vanwege de lockdown. Ben je lid van de bieb, dan kun je een boekenpakket bestellen via de Afhaalbieb.  

Hieronder zie je een rijtje met boekentips. 
Als je op het boek klikt, kun je het boek direct online reserveren. Zorg ervoor dat je je Bibliotheekpas bij de hand hebt. Kom je er niet uit? Ga langs bij de Bibliotheek bij jou in de buurt. We helpen je graag! 

Beperkt in je vrijheid

Samen leven met ziekte

Verzorging, sport & gezondheid


De Bibliotheek als wegwijzer

Bij de Bibliotheek kun je niet alleen boeken lenen. We kunnen jou ook helpen met het vinden van informatie, bijvoorbeeld voor je studie of andere belangrijke (en soms lastige) zaken waar je in het dagelijks leven mee te maken kunt krijgen. 

Genoeg redenen om lid te worden van de Bibliotheek!

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft vestigingen in Haarlem, Heemstede, Hillegom, Bloemendaal, Spaarndam en Zandvoort. 

E-books

De Bibliotheek heeft een handige app waarmee je e-books kunt lezen. Als je lid bent, is de app gratis.

Luisterboeken

Ben je niet zo'n lezer? Probeer dan eens een luisterboek. Als je lid bent van de Bibliotheek, kun je gratis luisteren.

TijdschriftenBieb

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet met de TijdschriftenBieb-app. Ook deze is gratis als je lid bent. 

Wat is Nova Leest?

Nova Leest is een samenwerkingsproject van het Nova College en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, de Bibliotheek IJmond Noord en de Bibliotheek Haarlemmermeer om het lezen van boeken op school en thuis te stimuleren.