Nova Leest

Lezen maakt je slimmer

Meer boekentips

Nova Leest Thuis!

En ineens is het leven beperkt. Heel heftig. Veel thuis zijn, online les volgen, je vrienden minder zien en maar af en toe naar school. Eén voordeel: omdat je meer thuis bent, heb je ook tijd om meer te lezen. Heel relaxed, telefoon op stil, kopje thee erbij, kat op schoot en gaan! We hebben voor jou boeken uitgezocht die passen bij deze rare tijd. 

Stage, vakantie of een tussenjaar?

Waar leen je boeken?

Studiecentrum Nova College
De bus naar Ronda staat voor je klaar in het Studiecentrum. Neem contact op met het Studiecentrum als je vragen hebt. Of loop even langs!

Boeken afhalen bij de bieb!
Vanwege de sluiting tijdens de lockdown kan je geen boeken reserveren. Wel kun je een boekenpakket bestellen via de Afhaalbieb

Er op uit! e-books

Life Changing

Op ontdekkingstocht


De Bibliotheek als wegwijzer

Bij de Bibliotheek kun je niet alleen boeken lenen. We kunnen jou ook helpen met het vinden van informatie, bijvoorbeeld voor je studie of andere belangrijke (en soms lastige) zaken waar je in het dagelijks leven mee te maken kunt krijgen. 

Genoeg redenen om lid te worden van de Bibliotheek!

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft vestigingen in Haarlem, Heemstede, Hillegom, Bloemendaal, Spaarndam en Zandvoort. 

E-books

De Bibliotheek heeft een handige app waarmee je e-books kunt lezen. Als je lid bent, is de app gratis.

Luisterboeken

Ben je niet zo'n lezer? Probeer dan eens een luisterboek. Als je lid bent van de Bibliotheek, kun je gratis luisteren.

TijdschriftenBieb

Lees tijdschriften op je telefoon of tablet met de TijdschriftenBieb-app. Ook deze is gratis als je lid bent. 

Wat is Nova Leest?

Nova Leest is een samenwerkingsproject van het Nova College en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, de Bibliotheek IJmond Noord en de Bibliotheek Haarlemmermeer om het lezen van boeken op school en thuis te stimuleren.