Jaarverslag 2020

De Bibliotheek in coronatijd

De Bibliotheek zit midden in de omslag naar een andere maatschappelijke rol en bredere dienstverlening. Door corona verloopt die transitie minder snel. Andere ontwikkelingen zijn in een stroomversnelling gekomen. Zo heeft 2020 ook veel nieuwe en creatieve oplossingen opgeleverd. Onze medewerkers en vrijwilligers hebben bovendien in ongewone omstandigheden flexibiliteit en inzet getoond. Eén ding is zeker: de behoefte aan de Bibliotheek is groot!

De Bibliotheek in het kort

In 2020 had de Bibliotheek Zuid-Kennemerland 66.251 leden. Van de inwoners van onze regio is 26% lid van de Bibliotheek. Ondanks corona hebben we afgelopen jaar 938.829 uitleningen kunnen verzorgen (ter vergelijking: in 2019 was dit ruim 1,3 miljoen). Bijna 14% hiervan betrof uitleningen van digitale materialen.

#vrijwilligersbijdebieb