Bibliotheek en mbo en hbo

onderwijs-bibliotheek-digiatle-geletterdheid

Ben je docent op het MBO of het HBO? Het is handig om de leerlingen een (her)nieuwde kennismaking met de Bibliotheek aan te bieden. Handig voor hun studie. Maar denk ook aan ondersteuning bij Nederlands, informatie over voorlezen en kinderboeken, informatievaardigheden, mediawijsheid en omgaan met de Digitale Overheid of als stageplek.

Doe je Digiding - jongeren

Na hun MBO opleiding gaan de meeste jongeren op zoek naar werk, doen een vervolgopleiding en gaan zelfstandig wonen. Daarvoor moeten zij een flink antal zaken online regelen. Stichting Digisterker heeft een lesprogramma ontwikkeld voor jongeren in het (v)mbo, om hun te leren omgaan met de digitale overheid.
Het programma ‘Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid’ richt zich op thema’s zoals Identiteit, Bijbaan, Studeren en Verkeer en vervoer. Het doel van het programma zorgt voor het vergroten van de digitale zelfredzaamheid van jongeren.
Lees in de flyer over de inhoud van het programma. De Bibliotheek ondersteunt je graag bij de uitvoering.  

Kennismaking met de de Bibliotheek

Voor studie en stage is de Bibliotheek ook een fijne plek voor MBO en HBO leerlingen.
Tijdens een kennismakingsbezoek laten we zien wat handig is voor de studie van de leerlingen. Met de school kijken we of er ook een opdracht of leerdoel aan het bezoek te koppelen is.
Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse kennismakingsbezoek van de Pabo laat de Bibliotheek zien wat de dienstverlening van de Bibliotheek is voor het basisonderwijs is. Handig om te weten als ze zelf voor de klas staan in de toekomst.
Voor het Novacollege sluit het kennismakingsbezoek aan op de opleiding. Bij Zorg & Welzijn worden weer andere dingen verteld dan bij Retail. 

Wil je ook langskomen voor een kennismakingsbezoek?