Bibliotheek en mbo en hbo

onderwijs-bibliotheek-digiatle-geletterdheid

Ben je docent op het mbo of hbo? Laat je studenten dan (opnieuw) kennismaken met de Bibliotheek. Niet alleen handig voor hun studie of als stageplek, maar ook een bron van informatie over voorlezen, kinderboeken, informatievaardigheden, mediawijsheid en omgaan met de digitale overheid.

Doe je Digiding - speciaal voor jongeren

Na hun mbo-opleiding kiezen de meeste jongeren voor een vervolgopleiding of gaan op zoek naar werk en/of een eigen woning. Daarvoor moet je vaak zaken online regelen. Stichting Digisterker heeft een lesprogramma ontwikkeld voor jongeren in het (v)mbo, om hen te leren omgaan met de digitale overheid. Het programma ‘Doe je digiding! Jongeren en de digitale overheid’ behandelt thema’s zoals Identiteit, Bijbaan, Studeren en Verkeer en vervoer. Het programma wil bijdragen aan het vergroten van de digitale zelfredzaamheid van jongeren.

Meer informatie over het programma vind je in de flyer. De Bibliotheek ondersteunt je graag bij de uitvoering.  

Kennismakingsbezoek bij de Bibliotheek

Ook op het gebied van studie en stage heeft de Bibliotheek mbo- en hbo-studenten van alles te bieden. Tijdens een kennismakingsbezoek laten we je graag zien waarvoor jouw leerlingen en studenten tijdens hun opleidiing allemaal bij de Bibliotheek terecht kunnen. Met de school kijken we of er een opdracht of leerdoel aan het bezoek te koppelen is. Tijdens het jaarlijkse kennismakingsbezoek van de pabo vertellen we bijvoorbeeld over de dienstverlening van de Bibliotheek voor het basisonderwijs. Handig als iemand later zelf voor de klas komt te staan. Voor het Novacollege sluit het kennismakingsbezoek aan op de opleiding. Bij Zorg & Welzijn vertellen we weer andere zaken dan bij Retail.

Wil je ook langskomen voor een kennismakingsbezoek? 

Door de COVID-19 epidemie is de programmering niet zoals gebruikelijk uit te voeren.
Neem contact op zodat we de verschillende mogelijkheden kunnen bespreken. 

Mbo- of hbo-student?

Volg jij een mbo- of hbo-opleiding? Word nu lid en ontvang € 10 korting op jouw abonnement! Super handig voor tijdens je studie, in de Bibliotheek hebben we namelijk kasten vol studie- en informatieboeken en massa's digitale bronnen die bij jouw opleiding aansluiten.