#gastenvandebieb

#gastenvandebieb

De Bibliotheek is van ons allemaal. Het is een plek waar iedereen welkom is – of je nu wilt lezen voor je plezier, iets wilt leren, of komt voor een vraag of een activiteit. Met gasten van de bieb maak je kennis met onze bezoekers.

Joke

"Ik kwam als kind al in de bieb. Mijn vader las ook altijd heel veel. Ik was de jongste van zeven, en we lazen allemaal. Ik kom dus al heel erg lang in de bieb."

Lees verder

Willeke

Geconcentreerd en hardwerkend aan haar proefschrift; hart,- en vaatziekten bij kankerpatiënten, treffen we Willeke aan in de Bibliotheek.

Lees verder

Hanneke

“Ik kom hier graag, vaak, en al bijna 80 jaar”. Nu is Hanneke natuurlijk nog lang geen 80, maar het geeft wel aan dat ze hier al lang komt.

Lees verder

Arie

Vijftien jaar geleden is Arie gevraagd eens langs te komen om zijn passie te tonen. Het taxeren van oude boeken.

Lees verder

Pasqualle

Jayce van 7 jaar en Jaxx van 3 hebben zich net ingeschreven bij de Bibliotheek Heemstede. Ze zijn allebei helemaal gek van lezen.

Lees verder

Joppe & Jetty

Joppe (die graag dierendokter wil worden) kan ’s avonds geen keuze meer maken uit zijn eigen boekjes. Tijd om nieuwe boekjes uit te zoeken.

Lees verder

Sytske

Als ik alle boeken had moeten kopen in de winkel die ik gelezen heb van de bieb, was ik straatarm geweest. Boeken zijn duur en ik lees ze maar één keer, daarom ben ik heel blij met de bibliotheek.

Lees verder

Riet

Sinds mei 2022 is ze vrijwilliger bij de Taalsoos. Hier gaat ze wekelijks, samen met haar ‘collega’ Rein in gesprek met een smeltkroes van nationaliteiten.

Lees verder

Jennifer & Oskar

Oeps, dat wordt betalen! Te laat met het retourneren van boeken is nooit leuk. Maar het gebeurt soms. Of wel vaker, zoals Jennifer ons lachend opbiecht.

Lees verder

Hildegard

"Iedere drie weken leen ik hier zestien boekjes. Mijn oppaskindjes hebben allebei een kaart, en lezen heel graag."

Lees verder

Cecilia

Cecilia gaat samen met moeder Wil (verdekt opgesteld achter de boeken) elke zes weken naar de bieb voor nieuwe boeken.

Lees verder