Triceratops

1 juli t/m 14 augustus in Haarlem

De Triceratops in Haarlem

Deze zomer brengt de Triceratops een bezoek aan de Bibliotheek! In 2013 deed Naturalis een opmerkelijke ontdekking: een complete kudde triceratopsen werd gevonden in de Verenigde Staten. Tijdens de zomerperiode heb je de kans om één van de kudde van dichtbij te bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum. Het skelet is gratis te zien, bestel wel van tevoren je gratis ticket.

Dino-activiteiten deze zomer

Bekijk alle dino-activiteiten hier

Over de Triceratops in de Bibliotheek Haarlem Centrum

Triceratops horridus, de onmiskenbare plantenetende dinosaurus, trekt onmiddellijk de aandacht! Met zijn drie imposante hoorns, kenmerkend nekschild, een gewicht van 5.500 kilogram en een lengte van bijna 10 meter, regeerden ze ongeveer 67 miljoen jaar geleden over de moerassen van Noord-Amerika. In Wyoming (Verenigde Staten) heeft Naturalis maar liefst vijf exemplaren bij elkaar ontdekt. Er werden meer dan 1.200 botten en botfragmenten opgegraven! Het onderzoek wijst uit dat het een opmerkelijke vondst is: het blijkt een complete kudde te zijn! Eén van deze Triceratops kun je vanaf 1 juli bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum.

Triceratops weetjes

Triceratops was een grote dinosaurus die leefde in een tijd dat er veel andere dino's waren, zoals de T. rex.

Weetjes over de Triceratops

De Triceratops opgraving

De leukste dinoboeken voor volwassenen

Hoe prepareer je een dinobot?

Hoe monteer je het skelet van de Triceratops?

De komst van de Triceratops naar Haarlem en de samenwerking met Teylers Museum en Naturalis is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij.