Berberse poëzie en meer

Berberse poëzie en meer

Dit is Mohamed Bouzia. Mohamed organiseert poëzieavonden en lezingen voor en door de Berberse gemeenschap in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk.

#schalkrijkopentdeuren | In het Marokkaanse dorp Izrai waar Mohamed tot zijn vijftiende woonde, was geen elektriciteit. Hij maakte ’s avonds huiswerk bij het licht van een olielamp. Als aandenken heeft hij zo’n soort lamp in zijn werkkamer staan. Als het donker is, steekt hij hem nog wel eens aan in de tuin.

Lezingen

Mohamed is documentairemaker, journalist, docent, lid van de Participatieraad en nog meer. En hij organiseert lezingen voor en door de Berberse gemeenschap op het Meemaakpodium in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk.

Livestream

Door corona is het voor Mohamed vooralsnog niet mogelijk om in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk activiteiten te organiseren. Maar Mohamed gaat door, bijvoorbeeld via de livestream van de Bibliotheek. Zo nodigde hij ter ere van Berbers Nieuwjaar professor Maarten Kossmann uit om te praten over de Riffijnse taal. Het werd een heel geanimeerd gesprek. En zelfs vanuit het buitenland werd er meegekeken!

Lezing: Berbers Nieuwjaar

Naar het Meemaakpodium

Fotografie: Mariet Dingemans