Blijf jezelf ontwikkelen met e-learning

Ontwikkel jezelf door e-learning

In deze coronaperiode zijn er minder mogelijkheden om buitenshuis leuke dingen te doen. Dé kans om iets nieuws te leren!

Op de website Bibliotheekcampus vind je een groot aanbod aan e-learning voor vrijwilligers: gratis online trainingen en webinars over uiteenlopende onderwerpen. Alles staat online, dus met een kop thee op de bank en je laptop op schoot kun je op een eenvoudige manier aan je persoonlijke ontwikkeling werken.

Persoonlijke ontwikkeling

De donkere maanden van het jaar zijn de perfecte tijd voor persoonlijke reflectie. Het kan je werkzaamheden als vrijwilliger een mooie impuls geven als je leert over jezelf en over je medemens. Haal jij voldoening uit het helpen van anderen? Dan is de training ‘Versterkend gesprek’ echt iets voor jou. Je leert verschillende manieren om te luisteren en hoe je mensen sterker kunt maken door een goed gesprek. De e-learning ‘Empowerment’ sluit daar perfect op aan. Na deze training weet je hoe je iemand het zelfvertrouwen en de kracht kunt geven om zijn situatie te veranderen. Merk je dat de huidige tijd jou ook de nodige uitdagingen geeft op het gebied van je veerkracht en flexibiliteit? De Bibliotheek wil daar graag in ondersteunen en heeft de online training ‘Versterk je persoonlijke veerkracht’ ontwikkeld. Na het meten van jouw huidige mentale veerkracht ga je aan de slag om jouw weerbaarheid te vergroten.

De Bibliotheek van nu

De Bibliotheek reageert steeds op wat er in de samenleving speelt en op nieuwe (technologische) mogelijkheden. Alles wat belangrijk is om te weten als (startende) vrijwilliger komt aan bod in de training ‘Bibliotheek in beweging’. Leer over de geschiedenis, trends en innovaties. Met deze kennis wordt jouw werk als vrijwilliger nog leuker!

Begrijp je doelgroep

Als vrijwilliger bij de Bibliotheek kom je met allerlei verschillende mensen in aanraking. Bepaalde doelgroepen vragen om een specifieke manier van communiceren. Om je daarin te ondersteunen, zijn er speciale leermodules. Leer af te stemmen op dementerende ouderen in de cursus ‘Dementievriendelijke bibliotheek’ of doe de training ‘Effectief intercultureel communiceren’ om jouw inlevingsvermogen in bezoekers uit een andere cultuur te vergroten. Na het volgen van deze trainingen kan de kwaliteit van jouw contact met onze bezoekers verbeteren. Het geeft jou meer voldoening en de bezoeker krijgt het gevoel begrepen te worden en welkom te zijn in de Bibliotheek.

Flexibel

Het leuke aan e-learning is dat je op je eigen moment én op jouw eigen tempo kunt leren. Als je energie, tijd en zin hebt dan ga je ervoor zitten. Wil je even pauzeren en op een later moment weer verder gaan? Dat kan. Op www.bibliotheekcampus.nl vind je het aanbod. Selecteer bij de filters onder het kopje ‘IK BEN’ het vakje ‘vrijwilliger’ en kijk of er iets leuks voor jou bij zit!

Naar de vrijwilligerspagina