Boekentip: Poëzie, zo moeilijk nie

Gepubliceerd op: 18 januari 2024 10:26

Foto van Mart en het boek

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Mart, communicatiemedewerker bij de Bibliotheek.

"Ik ben groot fan van Herman Finkers als cabaretier. Zijn droge humor en woordgrappen zijn ongeëvenaard. Toen ik zag dat hij ook een poëziebundel had gemaakt, moest ik weten hoe dat was."

Over Poëzie, zo moeilijk nie

Het is een bundel met rijmpjes, liedjes en versjes van Herman Finkers. Met droge humor en een geweldig taalgevoel maakt hij poëzie toegankelijk en grappig voor iedereen.

"De titel vertelt feilloos waarom het boek zo goed is. Bij poëzie dacht ik altijd aan moeilijke teksten, lange zinnen en onbegrijpelijke alinea’s. Herman Finkers bewijst dat poëzie niet moeilijk hoeft te zijn en dat iedereen ervan kan genieten en het kan begrijpen. Vaak is het grappig, soms is het mooi, maar lastig is het nooit."

Herkenbare versjes

Veel van de versjes zijn uit zijn eigen leven gegrepen. Vaak aangedikt, grappiger gemaakt, maar herkenbaar. Kleine grapjes die je onthoudt, omdat het rijmt of omdat een zin zo lekker loopt. Het is heerlijk om vlak voor het slapengaan even een paar versjes te lezen. Laagdrempelig en vrolijk, perfect om even los te komen van je dag.

Voor wie is dit boek?

"Voor mensen die het idee hebben dat poëzie moeilijk is, dat het niet voor hen is weggelegd. Voor iedereen die weleens wat meer zou willen weten over poëzie, maar niet weten waar ze moeten beginnen."