Luisterboeken

Luisterboeken luisteren met de online bibliotheek app op jouw telefoon

Altijd en overal luisteren naar boeken met de Online Bibliotheek-app!

Nieuwe app voor luisterboeken én e-books

Er is in een nieuwe app voor luisterboeken én e-books. Hiermee leen je ook luisterboeken. De app 'LuisterBieb' zal dus verdwijnen per september.

Lees meer over de nieuwe app

Kan ik luisterboeken blijven lenen?

Ja, maar niet meer in de LuisterBieb. Je vindt de luisterboeken nu in de nieuwe online Bibliotheek-app. Je kunt de boeken in 'Mijn luisterboeken' nog wel beluisteren in de oude app (totdat de leentermijn is verstreken).

Zitten direct alle luisterboeken in de nieuwe app?

Nee, helaas kost het wat tijd om alle luisterboeken in de nieuwe app beschikbaar te krijgen. Hier zijn we druk mee bezig. Het aantal luisterboeken zal in de loop van september worden aangevuld.

Hoeveel luisterboeken mag ik lenen?

Als lid van de Bibliotheek mag je onbeperkt luisterboeken lenen, zolang je er niet meer dan 10 tegelijk op je boekenplank hebt staan.

Heb je een jeugdabonnement? Dan mag je deze luisterboeken lenen:

 • alle jeugdtitels non-fictie & fictie (t/m D-boeken) 
 • alle Lezen voor de lijst-titels 
 • alle oorspronkelijk Nederlandstalige romans (met code NUR 301) van uitgeverij De Bezige Bij en Singel Uitgeverijen (Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar)

Wordt mijn boekenplank meegenomen naar de nieuwe app?

Nee, je begint in de https://www.onlinebibliotheek.nl/app.html met een lege boekenplank. Je kunt de boeken die nog op je plank in de LuisterBieb staan, nog wel beluisteren (tot de leentermijn is verstreken).

Voor de eerste keer inloggen

 1. Download de app in de App Store of Google Play.
 2. Open de app en kies voor 'Inloggen'. Vul je e-mailadres of pasnummer in.
  Heb je al eens eerder met je e-mailadres ingelogd?
  Heb je in een van de oude apps van de Online Bibliotheek al eens ingelogd met je e-mailadres om luisteboeken of e-books te lenen? Log dan in met je e-mailadres. 

  Heb je niet eerder ingelogd om luisterboeken of e-books te lenen? 
  Dan doe je dit met je pasnummer. Dit nummer staat op je Bibliotheekpasje. Het bestaat alleen uit cijfers. Zo weet de online Bibliotheek wie je bent en van welke Bibliotheek je lid bent.

 3. Vul je wachtwoord in. Heb je niet zelf een wachtwoord aangemaakt? Dan is dit wachtwoord de pincode die je van je Bibliotheek hebt gekregen. Ben je je wachtwoord vergeten, kies dan voor 'Wachtwoord vergeten'. 
 4. Vul de resterende gegevens in en kies voor 'Doorgaan'.
 5. Je ontvangt nu een e-mail. Open deze e-mail en bevestig je registratie. Let op: het kan zijn dat de e-mail in je spam terechtkomt.
 6. Open de app. Nu kun je inloggen en direct e-books en luisterboeken uitzoeken! 

Hierna heb je direct toegang tot een collectie van meer dan 2.000 luisterboeken. 

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Als je hulp nodig hebt bij het beluisteren van luisterboeken ga je naar de Veel gestelde vragen over de nieuwe app op de website van de Online Bibliotheek.