Nova Leest Podcast

Podcasts over boeken

Studenten van het Nova College hebben podcasts gemaakt over boeken. Het varieert van een spannende trailer, interview met de hoofdpersoon en booktalks over eigen angsten en identiteit.

2 C

Booktalk over de spannende pageturner 2 C van Miriam Mous met als extraatje gesprekken met ouders en kinderen over de vraag ‘wat zou jij doen als je kind / klas gegijzeld wordt?’

Makers: Annabel Brizee, Bo Schokker, Pien Bosboom, Chazz Swaager

De Podcast aan Tafel

Originele trailer waarin de hoofdpersonen uit het boek Iedereen krijgt klappen van Khalid Boudou vertellen hoe zij hun leven na de gebeurtenissen uit het boek hebben opgepakt.

Makers: Rosanne Heslinga, Lois Sweijen en Shenna Heijmans

Hoe ik nu leef

Kort hoorspel met voorleesfragmenten uit Hoe ik nu leef van Meg Rosoff. Een terugblik van Daisy op de gebeurtenissen in de vreselijke oorlog en haar liefde voor Edmond.

Makers: Roemer Gast, Marije Witte en Cato van Duin

 • Mirjam Mous 2C

  Klas 2C gaat op werkweek naar de Ardennen. De busreis is net begonnen, als iedereen een mysterieus bericht op zijn telefoon krijgt. Er blijkt een bom aan boord van de bus te zijn. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

 • Khalid Boudou Iedereen krijgt klappen

  Taha (17, ik-figuur) wil iets van zijn leven maken. Maar door een ongeluk ziet hij zijn mooie bokscarrière in rook op gaan. Hij raakt betrokken in een oorlog tussen twee drugsbendes. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Meg Rosoff Hoe ik nu leef

  Daisy (15) wordt naar familie in Engeland gestuurd. Daar wordt ze verliefd op haar neef Edmond en beleeft ze een fantastische zomer. Als de oorlog uitbreekt wordt het huis opgeëist en de familie gescheiden....

  Gedrukt boek

Kanker: de podcast

De studenten stellen interessante vragen aan de hoofdpersoon uit Kankerkampioenschap voor Junioren Roy Looman.

Makers: Julika Jongsma, Jill van Rooijen en Sam van Velzen. 

Masker van een Katvis

Hoe is het om een katvis te zijn en wat doet het met anderen? De studenten duiken onder in de wereld van online bedrog naar aanleiding van het boek Katvis van Tjibbe Veltkamp.

Makers: Floor Leegwater en Luc Klouwer

 • Edward van de Vendel, Roy Looman Het kankerkampioenschap voor junioren

  Max (ik-figuur) is 15 als ontdekt wordt dat hij lymfeklierkanker heeft. Hij is vastbesloten om te overleven. Tussen de chemokuren door gaat hij o.a. naar feesten. Dit aangrijpende en ook grappige verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd levensverhaal. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tjibbe Veldkamp Katvis

  Ate (14) heeft maar één vriend: Baptiste, die hij online heeft ontmoet. Wanneer Baptiste laat weten dat hij geldproblemen heeft, besluit Ate hem in Brussel op te zoeken. Maar dan ontdekt Ate dat Baptiste niet alles over zichzelf heeft verteld en zich in illegale kringen bevindt. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

Pijn is hoorbaar

Serie van acht delen waarin het boek Pijn is hoorbaar van Mel Walis de Vries de aanleiding is om te praten over de eigen angsten, manipulatie, wraak en de dood.

Makers: Ella Edwards, Roos Groenendijk, Lisa Bakker en Nikki Griepsma

Post War Reports

Podcast-serie over oorlog naar aanleiding van het boek ‘Elke dag een druppel gif’ van Wilma Geldof met levensechte verhalen van vluchtelingen uit Syrië. Best te beluisteren met koptelefoon.

Makers: Maya Jaber en Nova Tess van Zoest 

 • Mel Wallis de Vries Pijn

  De moeder van Mandy ligt in het ziekenhuis. Daardoor is Mandy vaak alleen thuis. Dan hoort ze over de moord op een meisje. De moordenaar deelt haar laatste minuten op Snapchat. Al snel krijgt Mandy het gevoel dat ze achtervolgd wordt. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Wilma Geldof Elke dag een druppel gif

  Maartens vader was in de oorlog een invloedrijk NSB-lid. Nu Maarten 19 is, gaat hij langzamerhand inzien hoe hij jarenlang door het gedachtegoed van zijn vader vergiftigd is. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek