De LEES-app

In de LEES-app vind je ruim 120 e-books en luisterboeken die voor jongeren van 12 tot 18 jaar gratis beschikbaar zijn om de leesbevordering en geletterdheid van deze groep te verbeteren.

Deze pilot loopt van september 2023 tot september 2024. De app is ontworpen om deze doelgroep makkelijker kennis te laten maken met het digitaal lezen via de Bibliotheek.

Wat staat er in de LEES-app?

De collectie van de LEES-app bestaat uit ruim 120 e-books of luisterboeken met thema’s zoals spannende thrillers, fictie, liefde en bekende klassiekers. Er is voor iedereen wel iets te vinden in de LEES-app. Het kan zijn dat er later nog titels worden toegevoegd aan de lijst. Door een samenwerking met de doelgroep, leesconsulenten en de uitgevers van de titels is een zo relevant en divers mogelijke titellijst samengesteld.

Voor wie is de LEES-app?

De app is gericht op de doelgroep van 12 tot 18 jaar. De focus ligt hierbij voornamelijk bij het schoolniveau vmbo en mbo. De app is gratis te gebruiken voor jongeren wanneer zij een account aanmaken. De boeken kunnen direct worden gedownload en zijn te lezen of beluisteren in de LEES-app. Zij hebben hier geen bibliotheeklidmaatschap voor nodig. Dit zorgt ook voor een lagere drempel voor jongeren om (weer) te beginnen met lezen en luisteren van boeken.

Waarom is de LEES-app nodig?

Het doel van de pilot is om een bijdrage te leveren aan leesbevordering en de geletterdheid van de doelgroep van 12 tot 18 jaar. De LEES-app is een manier om jongeren kennis te laten maken met het digitaal lezen via de Bibliotheek.

Download de app hier

Gratis lid tot 18 jaar

Wist je dat je tot 18 jaar gratis lid bent van de Bibliotheek? Je krijgt dan toegang tot nóg meer e-books, luisterboeken en fysieke boeken. Ook kun je gratis oefenen voor je rijbewijs en heb je toegang tot diverse online cursussen. 

Meer informatie