Opening Bibliotheek Vogelenzang

Gepubliceerd op: 8 maart 2023 16:14

Op 12 april opent de Bibliotheek Vogelenzang haar deuren voor bezoekers. Het wordt een ontmoetingsplek in en voor de buurt. Hier lees je een krantje bij een kopje koffie, haal je gereserveerde boeken op of leen je kinderboeken. De Bibliotheek is te vinden in het IKC De Paradijsvogel.

De huiskamer in én van de buurt

In onze bibliotheken geven we steeds meer invulling aan onze maatschappelijke functie. We zijn niet meer alleen een boekenbibliotheek, maar ook een plek van verbinding in de buurt, het dorp of de stad. De Bibliotheek Vogelenzang sluit heel mooi aan bij deze verandering. Deze bieb dient als huiskamer in en van de buurt: een plek voor ontspanning, ontmoeting en lokale initiatieven. 

Krantje lezen, koffie drinken

Bezoekers zijn welkom in de Bibliotheek Vogelenzang voor het lezen van een krantje aan de leestafel onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook is het mogelijk om rustig te studeren op de werk- en studieplekken. Leden kunnen vooraf thuis via de website/app boeken reserveren en deze in de Bibliotheek ophalen. Daarnaast kunnen leden kinderboeken lenen (voor kinderen van 0 t/m 12 jaar) uit de beschikbare Jeugdcollectie. 

Activiteiten

De bibliotheekruimte is ook heel geschikt om activiteiten te laten plaatsvinden. Het idee is dat zowel de Bibliotheek als inwoners van Vogelenzang en omgeving deze gaan organiseren. Zo maken we samen van de Bibliotheek Vogelenzang een levendige plek middenin het dorp!

De officiële opening van de Bibliotheek Vogelenzang is op woensdag 12 april 2023. 


Vrijwilligers in Vogelenzang

Deze vestiging in Vogelenzang kunnen we openen mede dankzij de inzet van vrijwilligers. We zijn nog op zoek naar meer vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan in Vogelenzang om o.a. bezoekers te verwelkomen en kinderen te helpen een mooi boek uit te kiezen? Laat het ons weten en reageer op de vacature.

Word vrijwilliger in Vogelenzang