‘Game on’ wint Jonge Jury 2023

Gepubliceerd op: 12 juni 2023 14:57

‘Game on’ wint Jonge Jury 2023

De in Heemskerk geboren schrijfster Cis Meijer is uitgeroepen tot de winnaar van de Jonge Jury prijs. Met het boek ‘Game on’ kreeg zij de meeste stemmen van middelbare school leerlingen uit het hele land.

Bij de verkiezing mogen leerlingen uit de onderbouw in de leeftijd van 12 tot 16 jaar een stem uitbrengen op hun favoriete titels. Zo stemmen er jaarlijks ruim 180.000 leerlingen uit heel het land. De andere kanshebber waren dit jaar ‘Geen weg terug’ van Elvin Post en 'Huisje 13’ van Elin Meijnen.

  • Cis Meijer Game on

    Vijf vrienden krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een populair YouTube-spel. Als één van hen spoorloos verdwijnt, moeten de anderen alles op...

    Gedrukt boek

Jonge Jury Debuutprijs

De Prijs van de Jonge Jury wordt sinds 1998 uitgereikt. Vanaf het jaar 2017 is ervoor gekozen om alleen oorspronkelijk Nederlandstalig werk in aanmerking te laten komen. Naast de Jonge Jury werd er ook een prijs uitgereikt aan het beste debuutboek. Dit jaar was het ‘Wolventijd’ van de in Hillegom opgegroeide schrijver Lysander Mazee die de prijs in de wacht sleepte. Wolventijd is de opvolger van Elin Meijnen, met haar succesvolle debuut ‘De tweede stem’.

  • Lysander Mazee Wolventijd

    IJshockeyer Auke (19) en zijn Noorse rivaal worden door mysterieuze figuren duizend jaar terug in de tijd meegenomen om daar opgeleid te worden tot wolvenkrijgers...

    Gedrukt boek