Het Gouden Kookboek

Gepubliceerd op: 7 november 2022 10:36

het gouden kookboek 2022

Yvette van Boven heeft Het Gouden Kookboek gewonnen. De kok kreeg de prijs voor het beste kookboek van het afgelopen jaar.

Van 4 t/m 13 november worden kookboeken in het hele land in het zonnetje gezet. Als vanouds wordt de feestweek afgetrapt met de bekendmaking van Het Gouden Kookboek. Dit jaar bepaalden kookboekenliefhebbers voor het eerst zelf wie de prijs won.

Genomineerden

Via Kookboekenweek.nl kon worden gestemd op vijf boeken, de Zilveren Kookboeken, die een vakjury onder leiding van Nadia Zerouali eerder nomineerde. Het publiek kon vervolgens stemmen op Het Gouden Kookboek. De genomineerden waren: Cuisine Carine van Karin Gaasterland, Java van Maureen Tan , Noomi: De keuken van Irak van Sara Shawkat, Tofu van Emma de Thouars  en Van Boven in het wild van Yvette van Boven.

Over Van Boven in het wild

Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Van Boven laat u de meest voorkomende wilde planten zien, ze leert u hoe u ze kunt herkennen en waar ze naar smaken. Zo leert u wildpluk gemakkelijk toe te passen in uw eigen gerechten. Achter in het boek staan meer dan honderd makkelijke, bijna allemaal vegetarische, (basis)recepten met een originele twist.

Lees het juryrapport over de vijf Zilveren Kookboeken van de vakjury hier.