Isabel wint voorleeswedstrijd Read2Me!

Gepubliceerd op: 22 maart 2022 10:55

Isabel wint voorleeswedstrijd Read2Me!

Isabel Peralta Schutte heeft woensdag 16 maart de voorleeswedstrijd Read2Me! Gewonnen met een fragment uit ‘De tunnel’. Het publiek en de jury was onder de indruk van de manier waarop zij het aangrijpende verhaal bracht. Ze wist het publiek te raken met het oorlogsverhaal van Anna Woltz.

In een gevulde Doelenzaal gingen Julie van het Eerste Christelijk Lyceum, Merel van het Stedelijk Gymnasium, Xeder van het Wim Gertenbach College en Isabel van het Hageveld de voorleesstrijd aan. De brugklassers lazen uit Hex & Co geschreven door Esther van Lieshout, Adres Onbekend van Susin Nielsen, Het ministerie van Oplossingen van Sanne Roosenboom en De Tunnel van Anna Woltz. Het publiek luisterde ademloos terwijl de jury zo nu en dan een aantekening maakte.  

De jury

De jury bestond uit Kim van Goethem van de gemeente Haarlem, Winston Brandon van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Audrey Krist, docent op de Pabo Inholland. Tijdens het pauzeprogramma van Puck Bakema kregen zij de lastige taak een winnaar uit te kiezen. Uiteindelijk was de manier waarop het aangrijpende fragment uit De Tunnel voorgelezen werd doorslaggevend. Isabel ging met een rugzak vol mooie boeken naar huis. Op 25 maart gaat zij verder de strijd aan met kandidaten uit Noord- en Zuid-Holland in Amsterdam.