‘Oh nee! Daar gaat de taart!’

Gepubliceerd op: 25 januari 2023 16:14

Vanmorgen zijn de Nationale Voorleesdagen gestart met het Voorleesontbijt. In Haarlem Noord, Haarlem Oost, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en Zandvoort genoten kinderen van een krentenbol, fruit en het prentenboek ‘Maximiliaan geeft een feestje’.

In Hillegom werd het feestje van Maximiliaan enthousiast voorgelezen door wethouder Karin Hoekstra. Bij elke plaat die ze liet zien kwamen de kinderen overeind om aan te wijzen wat ze allemaal zagen. ‘Oh nee! Daar gaat de taart!’ klonk van één van de zitjes als in het boek de taart gewassen moet worden. Na alle indrukken van het verhaal komen de kinderen even tot rust als ze een bordje krijgen met fruit, krentenbollen en soepstengels. 

Het belang van voorlezen

In Haarlem, Bennebroek en Zandvoort waren de ontbijtjes ook in de Bibliotheek, stuk voor stuk werd er voorgelezen door een wethouder uit de gemeente. Wethouder Van Leeuwen deed in Haarlem Oost enthousiast mee met het lied en in Haarlem Noord gingen bij kinderen én wethouder Van Loenen de voetjes van de vloer op het lied van de voorleesdagen.

In Heemstede werd voor de gelegenheid uitgeweken naar boekhandel Blokker, waar burgermeester Astrid Nienhuis voorlas. Een prachtige start van de Nationale Voorleesdagen, het moment om het belang van voorlezen te benadrukken. Want voorlezen is van groot belang voor de taalontwikkeling en fantasie. Dat belang wil wethouder Hoekstra ook benadrukken: ‘Ouders, lees toch voor! Neem die tijd om samen een boek te pakken en maak er samen een leuk moment van.’

De Nationale Voorleesdagen

De voorleesdagen duren nog tot en met zaterdag 4 februari. Ben je nog geen lid van de Bibliotheek? Dan is dit het moment! Kinderen worden nu gratis lid en krijgen er nog een knuffeltje van Maximiliaan Modderman bij ook. Daarnaast zijn er nog meer leuke voorleesactiviteiten in alle bibliotheken en kan je het hele jaar door de leukste voorleesboeken lenen. 

            Foto: Bart Jonker