Donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Als je in Nederland woont en 18 jaar of ouder bent, kom je in het nieuwe Donorregister te staan.

Het is belangrijk dat je jouw keuze invult. Wil je hier meer over weten? Of wil je hulp bij het registreren? Je kunt je vragen stellen bij het telefonisch mediaspreekuur.


Bekijk de video

Naar het filmpje

Hoe werkt donorregistratie? Je kunt jouw keuze doorgeven via de website. Hoe werkt het precies? Dat leggen we uit in deze video.
 

Naar de video

Lees alle informatie

download folder

Of je donor wilt worden, is een belangrijke keuze. Lees daarom eerst alle informatie goed door voordat je kiest. Je kunt je keuze in het donorregister overigens altijd weer aanpassen.

Naar Donorregister.nl

Oefen met invullen

Oefenen met het Donorregister

 

Wil je eerst eens kijken hoe het maken van een keuze via de computer gaat? Of wil je een uitleg op papier? Je kunt het invullen van het Donorregister ook eerst oefenen.

Naar oefenen met het Donorregister


Wil je meer informatie of uitleg?

De Bibliotheek helpt je verder. We kijken met je mee op de site of helpen je bij het invullen van je keuze. In de Bibliotheek zijn voorlichtingsfolders over de nieuwe donorwet in het Nederlands, Engels, Turks, Arabisch, Pools en Spaans.
Wil jij contact met iemand die meer kan vertellen over de donorregistatie?
Bel 0900 821 21 66 (zonder extra belkosten).