Bijzondere levensverhalen die je moet lezen

Gepubliceerd op: 6 augustus 2021 14:13

bijzonder levensverhaal

Soms raakt een verhaal je net even iets meer. Het blijft langer in je hoofd hangen, je denkt er meer over na, en je wilt het boek maar wat graag aan anderen mensen aanraden. Deze boeken raden wij zeker aan, en jij straks ook.

 • Tamar Valkenier Fulltime avonturier

  Autobiografische beschrijving van een wereldreiziger (28) die alles had wat haar hartje begeerde, maar door haar grote drang naar avontuur alle zekerheden...

  Gedrukt boek

Fulltime avonturier

Een vrij en avontuurlijk leven, veel mensen willen het, maar doen het niet. Tamar dacht hier anders over. Op haar achtentwintigste besloot sterrenchef en recherchepsycholoog Tamar Valkenier afstand te doen van al haar bezittingen en haar veilige leven. Ze koos voor het avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Eerst in het 'veilige' Europa en daarna almaar verder. Ze reisde vier maanden door Mongolië met haar paard, kameel en hond en liep 600 kilometer door Jordanië.

 • Shobha Rao De zon achterna

  Twee Indiase meisjes vechten tegen de achtergrond van een armoedig en uitzichtloos bestaan voor hun recht op onafhankelijkheid en voor hun hechte vriendschap.

  Gedrukt boek

De zon achterna

Als Savitha komt werken voor Poornima haar vader ontstaat er een prachtige vriendschap. De meisjes helpen elkaar waar nodig, zoals echte vriendinnen doen. Door een heftige gebeurtenis drijven de twee echter uit elkaar. Poornima’s reis voert haar langs de onderwereld van India en uiteindelijk naar Seattle.
Voor liefhebbers van De vliegeraar en De zoon van de verhalenverteller.

 • Jan Hoff, Kǎtè bǐ lēi Vlinder

  Het levensverhaal van een Chinese vrouw die 1930 meevocht in het Chinese leger en na de Tweede Wereldoorlog in Den Haag terechtkwam.

  Gedrukt boek

Vlinder

Terug naar 1935. Vlinder vlucht in 1935 op zestien-jarige leeftijd vanwege de Japanse bezetting uit Mantsoerije met een vriend naar Shanghai. Tijdens de lange reis vechten ze regelmatig op leven en dood met Japanse soldaten. In Fengdu leidt Vlinder een felle strijd van boeren tegen bandieten, die ze glorieus wint. Die strijd is de basis voor haar legende als ‘Hakkebeen’. Zij is in de ogen van veel Chinese soldaten een grote held.

Igone

Het openhartige en eerlijke verhaal van de enige Nederlandse soliste ter wereld. Op vierjarige leeftijd wordt Igone de Jongh betoverd door de balletvoorstelling The Sleeping Beauty op videoband. Vanaf dat moment weet ze: ik wil naar de balletschool. Naar de top.

 • Véronique Olmi Bakhita

  Het levensverhaal van Bakhita (1869-1947), de eerste zwarte non in Italië, die als kind van zeven in Darfur ontvoerd en als slavin verhandeld werd.

  Gedrukt boek

Bakhita

Bakhita, ‘Geluksvogeltje’, kreeg haar naam van de slavenhandelaren die haar op zevenjarige leeftijd uit haar dorp in Darfoer ontvoerden. Haar echte naam weet ze niet meer. Bakhita is een roman over de vele levens van deze uitzonderlijke vrouw: kind, slaafgemaakte, non, heilige. Op zeldzaam evocatieve wijze beschrijft Véronique Olmi Bakhita’s lot, de vele gevechten die ze heeft moeten voeren, en de kracht die ze altijd is blijven putten uit de herinneringen aan haar vroege jeugd.