Blog

Resultaat 1 - 10 (van 104)

 • Samen Haarlem schoon vissen met De Pinguïn Bekijk details

  18 november 2021

  Haarlem het schoonste water van Nederland geven. Dat is de missie van De Pinguïn, bedacht door de Haarlemse Lenny, Sander en Dennis. Met een elektrische sloep vissen ze plastic uit de grachten van Haarlem.

  Bekijk details van Samen Haarlem schoon vissen met De Pinguïn

 • 4x boeken over duurzaamheid Bekijk details

  5 november 2021

  Ben je op zoek naar boeken over duurzaamheid? Met kleine aanpassingen in je leven draag jij al bij aan een groener milieu. Opruimtrutjes Cherie en Charlaine vertellen meer over hun favoriete boeken.

  Bekijk details van 4x boeken over duurzaamheid

 • Suzanne tipt: Spreekbeurt? Begin hier! Bekijk details

  3 november 2021

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over werkstukken, online bronnen en informatieboeken.

  Bekijk details van Suzanne tipt: Spreekbeurt? Begin hier!

 • 5 duurzame tips waar jij meteen mee aan de slag kunt Bekijk details

  26 oktober 2021

  “Het is echt heel makkelijk om een klein steentje bij te dragen aan een betere wereld”, vertelt Paul Waye. Paul begon 10 jaar geleden met ‘plogging’: hardlopen en afval verzamelen.

  Bekijk details van 5 duurzame tips waar jij meteen mee aan de slag kunt

 • De boekentip van... Bekijk details

  19 oktober 2021

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Danique, content creator bij de Bibliotheek.

  Bekijk details van De boekentip van...

 • Bioplastic wordt de toekomst voor onze boeken Bekijk details

  18 oktober 2021

  Als je boeken leent bij de Bibliotheek in plaats van koopt, ben je al heel duurzaam bezig! Wist je dat de Bibliotheek ook werkt aan verduurzaming van de collectie? Zo wordt er binnenkort steeds meer bioplastic gebruikt om boeken te beschermen in plaats van gewoon plastic. We praten erover met Genie Does, collectiespecialist bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

  Bekijk details van Bioplastic wordt de toekomst voor onze boeken

 • Suzanne tipt: Dyslexie en de Bibliotheek Bekijk details

  6 oktober 2021

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over dyslexie. Met boekentips, tools en websites voor kinderen met dyslexie én voor alle andere kinderen die wel een zetje kunnen gebruiken

  Bekijk details van Suzanne tipt: Dyslexie en de Bibliotheek

 • Hoe herken je dyslexie? Bekijk details

  4 oktober 2021

  Kinderen met dyslexie hebben moeite met het verwerken van klanken en tekens. Ze lijken wel allergisch voor boeken en lopen ze achter op hun leeftijdsgenoten. Maar hoe herken je nu dyslexie bij kinderen en volwassenen?

  Bekijk details van Hoe herken je dyslexie?

 • De boekentip van Inge Bekijk details

  16 september 2021

  Sulaiman maakt zinnen die je raken in je hart met treffende metaforen die een verbondenheid met de natuurlijke wereld en het universum blootleggen. Hij neemt je mee in een wereld die hard en meedogenloos is en bleek uitslaat als een overbelichte foto.

  Bekijk details van De boekentip van Inge

 • Blog van een taalmaatje Bekijk details

  27 augustus 2021

  Farhat, gevlucht uit Irak en nu student apothekersassistent, en Jikke zijn taalmaatjes. Wekelijks praten ze een uurtje Nederlands bij een van hen thuis of buiten. Dit levert altijd leuke gespreksstof op.

  Bekijk details van Blog van een taalmaatje