Resultaat 41 - 50 (van 136)

• Suzanne tipt: Dyslexie en de Bibliotheek Bekijk details

6 oktober 2021

Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over dyslexie. Met boekentips, tools en websites voor kinderen met dyslexie én voor alle andere kinderen die wel een zetje kunnen gebruiken

• Hoe herken je dyslexie? Bekijk details

4 oktober 2021

Kinderen met dyslexie hebben moeite met het verwerken van klanken en tekens. Ze lijken wel allergisch voor boeken en lopen ze achter op hun leeftijdsgenoten. Maar hoe herken je nu dyslexie bij kinderen en volwassenen?

• De boekentip van Inge Bekijk details

16 september 2021

Sulaiman maakt zinnen die je raken in je hart met treffende metaforen die een verbondenheid met de natuurlijke wereld en het universum blootleggen. Hij neemt je mee in een wereld die hard en meedogenloos is en bleek uitslaat als een overbelichte foto.

• Blog van een taalmaatje - 'Klemtoon' Bekijk details

27 augustus 2021

Farhat, gevlucht uit Irak en nu student apothekersassistent, en Jikke zijn taalmaatjes. Wekelijks praten ze een uurtje Nederlands bij een van hen thuis of buiten. Dit levert altijd leuke gespreksstof op.

• De boekentip van Mascha Bekijk details

19 augustus 2021

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Mascha, medewerker vertelcollectie bij de Bibliotheek.

• Suzanne tipt: back to school Bekijk details

19 augustus 2021

Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over een goede start van het nieuwe schooljaar.

• De boekentip van... Bekijk details

16 augustus 2021

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Sonja, medewerker collectievorming bij de Bibliotheek.

• Coster: geweldige uitvinder of mythe? Bekijk details

11 augustus 2021

Vroeger werd beweerd dat hij de uitvinder van de boekdrukkunst zou zijn. Maar hoe komen wij hier eigenlijk bij? En: heeft Laurens Janszoon Coster daadwerkelijk bestaan?

• De boekentip van Arno Bekijk details

11 augustus 2021

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Arno, medewerker dienstverlening bij de Bibliotheek.

• Wat is faction? Bekijk details

6 augustus 2021

Faction is een redelijk onbekende term in de boekenwereld waarover gediscussieerd kan worden. Wat is faction precies? En waarom is het een interessant genre?

Paginanavigatie