Blog

Resultaat 51 - 60 (van 146)

 • Bioplastic wordt de toekomst voor onze boeken Bekijk details

  18 oktober 2021

  Als je boeken leent bij de Bibliotheek in plaats van koopt, ben je al heel duurzaam bezig! Wist je dat de Bibliotheek ook werkt aan verduurzaming van de collectie? Zo wordt er binnenkort steeds meer bioplastic gebruikt om boeken te beschermen in plaats van gewoon plastic. We praten erover met Genie Does, collectiespecialist bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

 • Suzanne tipt: Dyslexie en de Bibliotheek Bekijk details

  6 oktober 2021

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over dyslexie. Met boekentips, tools en websites voor kinderen met dyslexie én voor alle andere kinderen die wel een zetje kunnen gebruiken

 • Hoe herken je dyslexie? Bekijk details

  4 oktober 2021

  Kinderen met dyslexie hebben moeite met het verwerken van klanken en tekens. Ze lijken wel allergisch voor boeken en lopen ze achter op hun leeftijdsgenoten. Maar hoe herken je nu dyslexie bij kinderen en volwassenen?

 • Boekentip: Stilte is mijn moedertaal Bekijk details

  16 september 2021

  Sulaiman maakt zinnen die je raken in je hart met treffende metaforen die een verbondenheid met de natuurlijke wereld en het universum blootleggen. Hij neemt je mee in een wereld die hard en meedogenloos is en bleek uitslaat als een overbelichte foto.

 • Blog van een taalmaatje - 'Klemtoon' Bekijk details

  27 augustus 2021

  Farhat, gevlucht uit Irak en nu student apothekersassistent, en Jikke zijn taalmaatjes. Wekelijks praten ze een uurtje Nederlands bij een van hen thuis of buiten. Dit levert altijd leuke gespreksstof op.

 • Boekentip: Kinderfeestjes! Bekijk details

  19 augustus 2021

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Mascha, medewerker vertelcollectie bij de Bibliotheek.

 • Suzanne tipt: back to school Bekijk details

  19 augustus 2021

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over een goede start van het nieuwe schooljaar.

 • De boekentip van... Bekijk details

  16 augustus 2021

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Sonja, medewerker collectievorming bij de Bibliotheek.

 • Coster: geweldige uitvinder of mythe? Bekijk details

  11 augustus 2021

  Vroeger werd beweerd dat hij de uitvinder van de boekdrukkunst zou zijn. Maar hoe komen wij hier eigenlijk bij? En: heeft Laurens Janszoon Coster daadwerkelijk bestaan?

 • Boekentip: Fernando Ricksen De finale strijd Bekijk details

  11 augustus 2021

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Arno, medewerker dienstverlening bij de Bibliotheek.

Paginanavigatie