Boekentip: De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry

Gepubliceerd op: 16 november 2022 16:00

De boekentip van...Hannelore

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Chris, medewerker ondersteuner bij de Bibliotheek.

Het boek gaat over Harold die op een dag zijn huis verlaat om een brief te posten. Hij weet echter nog niet dat hij op dat moment ook naar het noorden van Engeland zal gaan lopen. Hij heeft eigenlijk niks bij zich. Het enige wat hij doet is zijn voet voor zijn andere voet zetten. Thuis probeert zijn vrouw te achterhalen waarom Harold is vertrokken. Ondanks de letterlijke afstand die tussen de twee ontstaat, komen ze dichter tot elkaar.

Jezelf zijn

Ik denk dat dit boek laat zien dat het hem niet in het grote zit, maar in het kleine. Door jezelf te zijn kun je het verschil maken en behalve dat dat voor jezelf waardevol is, kan het ook voor een ander heel waardevol zijn. Met alles wat je onderneemt ben je 'onderweg' en groei je. Het boek toont aan dat als je geen verwachtingen schept, het kan groeien tot iets moois.

Het boek laat mij inzien dat je door iets kleins een groot verschil kunt maken

— Chris

Voor wie?

Ik pak vaak een boek uit mijn boekenkast om te herlezen. Onlangs viel mijn oog weer op dit boek. Het is een perfect boek voor in de herfst, een fijne feelgood die je leest met een kop thee erbij. Houd je van wandelen? Dan is dit boek echt iets voor jou. Ook als je houdt van feelgoodverhalen moet je dit boek zeker een kans geven. Het boek zal je laten zien dat je meer kunt dan je denkt, zolang we ons best er maar voor doen.

Welk boek ga je hierna lezen Chris?

“Ik laat me verrassen door wat ik tegenkom in buurtbiebjes. Als er een boek is dat me aanspreekt dan neem ik dat mee en zet er een ander boek voor in de plaats terug.”

De tip van Chris