Boekentip van

Laat je inspireren

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Lees de boekentips van de medewerkers van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Nieuwste boekentip

De sprookjesverteller - Russische sprookjes

Ontvang de laatste tips

Wil je weten wat er te doen is in de Bibliotheek?Elke maand versturen wij een digitale nieuwsbrief. Met daarin meer info over activiteiten, leuke boeken- film- en andere tips.

Laat je inspireren door onze nieuwsbrieven voor jong en oud.
 

Tips voor jeugd

Het Ministerie van Oplossingen

“Naast boeken voor volwassenen lees ik graag jeugdboeken. Dit boek gaat over vriendschap, samenwerken, iets voor anderen doen. Ik vind het mooi om te lezen hoe enthousiast de kinderen hun best doen voor anderen.” - Ook als e-book

Winterhuis hotel

“Dit is nou echt een heerlijk winters boek. Het speelt zich af in een magische omgeving. Het begin is al meteen leuk, wie vindt er nou zo’n briefje op de deur? Mysterieus en het grijpt je meteen. Het is ook een heel spannend boek. 

Slaap je al?

“De verhalen hebben een heerlijk ritme, en zijn al snel vertrouwd omdat ze steeds op dezelfde manier beginnen en eindigen. De thema’s die aan bod komen passen ontzettend goed bij de belevingswereld van kinderen van 3 tot 7 jaar.

Non-fictie tips

Boeken over Tweede Wereldoorlog

Fictie

Tips voor jong volwassenen

Het grote misschien

Het is een vriendschaps- en liefdesverhaal, in de meest pure, grappige en spannende vorm. Officieel een boek voor jongeren, maar deze wil je als volwassene ook écht lezen.

Winterhuishotel

De ijzige verloofde is een echte pageturner met levensechte personages, een onbekende en fascinerende wereld en onderkoelde humor. Er zullen nog drie delen volgen. Ik kan niet wachten!”

Tips uit Online Bibliotheek

 • De Moestuin

  E-Book

  ‘De moestuin’ van Floor Korte is ideaal voor als je gaat beginnen met moestuinieren. Per maand geeft ze aan wat je kunt zaaien en oogsten die maand.

 • Het piranha-complot

  Luisterboek

  De boeken uit de serie Costa Banana zijn populair en vaak uitgeleend. Wel zo handig dus dat je ze heel makkelijk als luisterboek kunt lenen.

 • Thuis in mezelf

  E-book

  Voor mij zorgde Rupi ervoor dat ik op een laagdrempelige manier kennis maakte met poëzie. Door haar bundels wil ik mij meer gaan verdiepen in dit wereldje.