Boekentip van onze medewerkers

Laat je inspireren met deze boekentips

Boekentips van medewerkers van de Bibliotheek

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Lees de boekentips van de medewerkers van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Nieuwste boekentip

Daar waar de rivierkereeften zingen

Ontvang de laatste tips

Wil je weten wat er te doen is in de Bibliotheek? Elke maand versturen wij een digitale boekentipsnieuwsbrief. Met daarin meer info over activiteiten, leuke boeken- film- en andere tips.

Schrijf je in

Tips voor jeugd

Het Ministerie van Oplossingen

“Naast boeken voor volwassenen lees ik graag jeugdboeken. Dit boek gaat over vriendschap, samenwerken, iets voor anderen doen. Ik vind het mooi om te lezen hoe enthousiast de kinderen hun best doen voor anderen.” - Ook als e-book

Lees hele tip

Winterhuis hotel

“Dit is nou echt een heerlijk winters boek. Het speelt zich af in een magische omgeving. Het begin is al meteen leuk, wie vindt er nou zo’n briefje op de deur? Mysterieus en het grijpt je meteen. Het is ook een heel spannend boek. 

Lees hele tip

Non-fictie tips

Boeken over Tweede Wereldoorlog

Tips voor jong volwassenen

Het grote misschien

Het is een vriendschaps- en liefdesverhaal, in de meest pure, grappige en spannende vorm. Officieel een boek voor jongeren, maar deze wil je als volwassene ook écht lezen.

Lees hele tip

De ijzige verloofde

De ijzige verloofde is een echte pageturner met levensechte personages, een onbekende en fascinerende wereld en onderkoelde humor. Er zullen nog drie delen volgen. Ik kan niet wachten!”

Lees hele tip

Tips uit de online Bibliotheek

 • De Moestuin

  E-Book

  ‘De moestuin’ van Floor Korte is ideaal voor als je gaat beginnen met moestuinieren. Per maand geeft ze aan wat je kunt zaaien en oogsten die maand.

 • Het piranha-complot

  Luisterboek

  De boeken uit de serie Costa Banana zijn populair en vaak uitgeleend. Wel zo handig dus dat je ze heel makkelijk als luisterboek kunt lenen.

 • Thuis in mezelf

  E-book

  Voor mij zorgde Rupi ervoor dat ik op een laagdrempelige manier kennis maakte met poëzie. Door haar bundels wil ik mij meer gaan verdiepen in dit wereldje.

 • Nieuwe eeuwelingen

  Luisterboek

  Je leest echte spreektaal. Dit is ook één van de redenen dat het boek heel fijn is om te luisteren als luisterboek.