De boekentip van...

Gepubliceerd op: 16 augustus 2021 12:30

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Sonja, medewerker collectievorming bij de Bibliotheek.

De Neehoorn

“Het kinderboek De Neehoorn is het verhaal van een zéér tegendraadse eenhoorn die overal NEE! Op zegt. Het leuke aan dit boek is dat de Neehoorn blijft zoals hij is. Zijn omgeving kan hem echt niet veranderen. En toch maakt hij vrienden, die ook allemaal anders zijn: de kus-mijn-kont-hond, de WATbeer en de prinses die het nergens mee eens is.”

“Het boek laat echt zien dat je jezelf moet blijven en je eigen weg moet zoeken, een mooie boodschap. Het is een heerlijk boek voor een dag dat jij (en je kind) het ‘moeten’ echt even zat bent. Pak dit boek erbij en je vrolijkt helemaal op! En: leuk voor kinderen én volwassenen.”

  • Marc-Uwe Kling De Neehoorn

    In het Hartenwoud wordt op een dag een eenhoorn geboren die niks wil en op alles ‘nee’ zegt. Zijn familie noemt hem de neehoorn. Hij besluit weg te lopen en ontmoet een wasbeer en een prinses die erg op hem lijken. Prentvertelling met grappige kleurenillustraties en tekst, gedeeltelijk op rijm. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

    Sprookjes, Fictie

    Nederlands, 41 ongenummerde pagina's, Volt, Amsterdam, 2020

    Gedrukt boek