E-booktip: Home Body

Gepubliceerd op: 20 januari 2021 16:15

De e-booktip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Danique, content creator bij de Bibliotheek.

Kennismaking met poëzie

Voordat ik kennis maakte met Rupi Kaur was ik nooit bezig met poëzie. Soms een quote hier en daar die ik mooi vond, wat songteksten die ik wel zag zitten, maar een boek vol poëzie? Nee, dat zou ik zeker niet oppakken.
Toch maakte ik kennis met Rupi, en wel via Instagram. Haar super korte gedichtjes spraken mij direct aan. Ik herkende mijzelf in veel van haar en zag aan de reacties eronder dat ik niet de enige was. Toen ik zag dat ze ook een bundel had uitgegeven, moest ik die hebben. De eerste bundel die ik van haar kocht was Milk and Honey. Hij ligt zelfs op mijn nachtkastje! Soms blader ik er even in, gewoon om er een paar te lezen. Toen Thuis in mezelf uitkwam moest ik die ook meteen hebben. Was hij net zo goed als de vorige? Ook dit boek kan ik met veel aandacht lezen. De woorden tot mij door laten dringen, opnieuw lezen, kijken of er een andere betekenis achter schuilt. Of is mijn eigen betekenis misschien goed genoeg?

Accepteer veranderingen

Voor mij zorgde Rupi ervoor dat ik op een laagdrempelige manier kennis maakte met poëzie. Door haar bundels wil ik mij meer gaan verdiepen in dit prachtige wereldje. In Thuis in mezelf laat ze je het verleden zien, maar ook het heden én de kracht die in iedereen schuilt. Ze laat je herinneren hoe belangrijk familie is, maar ook de gemeenschap waarin jij zit. Omarm de liefde en accepteer veranderingen. Dit laatste is misschien wel het meest toepasselijk in een tijd als deze.

 • Rupi Kaur Thuis in mezelf

  Bundel met persoonlijk overkomende teksten van de Canadees-Indiase Rupi Kaur over liefde, taboes en misbruik, die variëren van aforismen tot (proza)gedichten.

  Non-Fictie

  Nederlands, 192 pagina's (ePub3, 13 MB), Orlando, Amsterdam, 2020

  E-book

 • Rupi Kaur Melk en honing

  Gedichten en (poëtische) notities over lijden, liefhebben, breken en helen: onmogelijke liefde, misbruik, verkrachting, geweld en vrouwelijkheid.

  E-book

 • Rupi Kaur De zon en haar bloemen

  Gedichten met feministische thema's: misbruik, onderdrukking, onzekerheid over lichaam en afkomst, zelfrespect, keurende blikken van mannen, meisjes die nooit geboren worden omdat zelfs hun moeders dat niet willen.

  E-book