Luisterboekentip: Slaap je al?

Gepubliceerd op: 29 maart 2021 16:15

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Elsbeth, medewerker dienstverlening bij de Bibliotheek.

“Had je een fijne dag, Sem?” vraagt papa. Sem ligt in bed en papa zit naast hem, met z’n billen net op het randje.
Sem gaat naar bed en wordt ingestopt door zijn papa. Na het bedritueel beleeft Sem de dag nog een keer, samen met zijn vrienden Vos, Pop en Beer. Bijvoorbeeld de teleurstelling van niet uitgenodigd worden op een feestje, de fotograaf op school en naar de kapper gaan. Maar ssst, snel terug in bed, want papa komt weer even kijken…

Goede thema’s

“De verhalen hebben een heerlijk ritme, en zijn al snel vertrouwd omdat ze steeds op dezelfde manier beginnen en eindigen. De thema’s die aan bod komen passen ontzettend goed bij de belevingswereld van kinderen van 3 tot 7 jaar. Het taalgebruik is heerlijk, de personages origineel en dit samen maakt het ook voor de voorlezer geen straf om te lezen. En de illustraties van Ana Sanfellipo maken het helemaal af!”

‘Wat is er?’ vraagt Vos. ‘Doe ik het niet goed?’
‘Wel’, zegt de dirigent. ‘Maar het is zo mooi’.
Oeioei, dit maken de muzikanten niet vaak mee. Vos’ wangen kleuren tomaatrood, de ogen van Beer fonkelen als sterretjes en Pop straalt een hele zon en maan bij elkaar.

— Slaap je al? – Anke Kranendonk

Een feestje om naar te luisteren

“Het kan soms best lastig zijn om een fijn voorleesboek voor het slapen gaan te vinden. Vooral voor jonge kinderen. Deze verhalen hebben de perfecte lengte en er valt veel te lachen!
Het boek wordt als luisterboek voorgelezen door de schrijver zelf. Het is een feestje om naar te luisteren, met leuke muziek en een echt eigen lied!”

  • Anke Kranendonk Slaap je al?

    10 verhaaltjes voor het slapengaan. Zodra papa de deur achter zich dichttrekt, komen Sems knuffels Vos, Beer en Pop tot leven. Met z'n vieren herbeleven ze in korte verhaaltjes 's avonds de avonturen van overdag. Ze spelen kappertje, trouwen met zijn drieën en oefenen hoe je spaghetti eet in een restaurant. Anke Kranendonk kan als geen ander de alledaagse wereld van kleine kinderen in heerlijke voorleesverhaaltjes verwerken. In alle illustraties zitten kleine grapjes verwerkt, waardoor de vertederende...

    Nederlands | 1 uur 3 minuten (151 MB) | Gottmer, Haarlem | 2020

    Luisterboek (digitaal)