Boekentip: Steen voor steen

Gepubliceerd op: 17 december 2019 15:28

Katinka Verdonk

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Katinka Verdonk, sociaal werker bij WIJ Heemstede in Plein1 te Heemstede.

Steen voor steen: Een familie op de vlucht - Margriet Ruurs en Nizar Ali Badr

"Via Facebook raakte een foto van een kunstwerk van Nizar Ali Badr mij in mijn hart. Met stenen verbeeldde hij een rij vluchtelingen uit Syrië, zo simpel en zo raak. Het bleek uit een Nederlands-Arabisch kinderboek te komen. De man vertelt daarin het verhaal van zijn land en zijn mensen met het enige wat overblijft in een verwoest land - stenen! Zo symbolisch, zo hartverscheurend, maar ook zo mooi en vol hoop!

Dit verhaal wordt verteld met het het enige wat overblijft in een verwoest land - stenen.

Toen we op het punt stonden te verhuizen naar Plein1 hebben we met de ouderen met wie ik werk steen voor steen kunstwerkjes gemaakt. Met stenen uit de tuin van ons oude gebouw maakten we prachtige tableautjes voor onze nieuwe ruimte in Plein1. Verleden en heden kwamen daarin bij elkaar.
Mijn passies - kunst, kinderen, ouderen, boeken en maatschappelijke betrokkenheid - kwamen allemaal aan bod in dit project. En het boek? Dat geef ik vaak cadeau!"

  • Margriet Ruurs Steen voor steen

    Rama (ik-figuur) vertelt hoe ze met haar familie uit Syrië moet vluchten. Het verhaal wordt verteld in het Nederlands en Arabisch. Oblong uitgave met...

    Gedrukt boek