Boekentip: Russische Sprookjes

Gepubliceerd op: 26 april 2021 16:00

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Erwin, medewerker Informatiebemiddeling bij de Bibliotheek.

Russische Sprookjes van Thé Tjong-Khing

“De sprookjesverteller Thé Tjong-Khing verzamelde 14 prachtige verhalen uit Rusland om na te vertellen. Deze zijn gebundeld in dit prachtige boek door Thé Tjong-Khing geïllustreerd. Sprookjes zijn niet voor niets zo populair, ze spreken al eeuwen tot de verbeelding van kinderen en zullen dat ook altijd blijven doen!”

Illustraties

“Ik word vooral gegrepen door zijn illustraties. Die zijn van een ongewone schoonheid en hebben een heel duidelijke expressie. In de De Grote Vriendelijke Podcast vertelt hij hoe hij te werk gaat en waarom hij over sommige illustraties toch nog niet tevreden is. Wat een perfectionist! Thé Tjong-Khing is geboren in 1933 in Indonesië en nog steeds dagelijks aan het werk. De illustraties van Iwan Bilibin in zijn boek Russische Sprookjes waren tot nu toe mijn favoriet.”

Dit mooie boek is zeer geschikt uit voor te lezen. Ook voor het slapengaan. En het leent zich prima voor activiteiten rondom de verhalen. Erbij tekenen of knutselen is altijd gezellig en leuk.

Vierde boek

“Het is het vierde boek in de reeks 'De sprookjesverteller'. Eerder verschenen 'Sprookjes van overal', 'Sprookjes van Andersen' en 'De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller'.
Doordat Rusland zo’n groot land is, vind je er enorm veel verhalen. Deze zijn net zo verschillende als het land zelf. Deze sprookjes zijn niet zo bekend in Nederland, maar dankzij dit boek gaan we er net zo van genieten als de Russische kinderen doen! De Russische sprookjes zijn spannend, grappig, maar altijd herkenbaar als sprookje. Misschien heb je ooit wel eens gehoord van Baba Jaga, een in Rusland bekende heks. Er zitten een paar verhalen over deze heks in deze Russische sprookjes. Ook zijn er verhalen over de boskoning en een minister.”

Meer boeken van Thé Tjong-Khing

Via de Afhaalbieb kun je ook kinderboeken aanvragen. Vermeld dan bij de aanvraag dat je boeken zoekt kinderen + de leeftijd. Zoek je boeken van een specifieke auteur of een bepaalde titel, laat het gerust weten. We doen dan ons best om het boek voor jou toe te voegen aan het tasje.