Luisterboekentip: Het Piranha Complot

Gepubliceerd op: 3 februari 2021 14:45

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Suzanne, leesconsulent bij de Bibliotheek.

Waar gaat het boek over?

“Dit is deel zes van de populaire serie Costa Banana van de Nederlandse schrijver Jozua Douglas. De hoofdpersonen in deze serie zijn Rosa en Fico, de kinderen van de president van Costa Banana. In elk deel maken ze allemaal spannende dingen mee. In Het piranha-complot vlucht het gezin naar Costa Kanaria, waar de 12-jarige Angelino net president is geworden. Rosa en Fico worden zijn adviseurs. Wat is het lastig om een land te besturen! Rosa ontdekt een complot en moet alles op alles zetten om de jonge president te redden.”

Populair en super grappig

“De boeken uit de serie Costa Banana zijn populair en vaak uitgeleend. Wel zo handig dus dat je ze heel makkelijk als luisterboek kunt lenen. Ken jij de andere delen zoals Operatie Pisang en Het ufo-alarm al en ben je nu toe aan Het piranha-complot? Lekker luisteren! Ken je Rosa en Fico nog niet? Begin dan met deel één De gruwelijke generaal.
Alle delen zijn ontzettend grappig! De gruwelijke generaal, deel één in de Costa Banana-serie, en De ongelooflijke Ravi Ravioli, deel twee, wonnen de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury én waren genomineerd voor Kinderboek van het jaar door DWDD. Het boek dat wij nu thuis aan het luisteren zijn is Het piranha-complot, deel zes uit de serie.”

  • Jozua Douglas Het piranha-complot

    Het piranha-complot is het zesde en laatste deel in de supergrappige en populaire kinderboekenserie Costa Banana van Jozua Douglas, met zwart-witillustraties van Elly Hees. Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer president van Costa Banana. Hij vlucht met zijn gezin naar Costa Kanaria, waar de 12-jarige Angelino net president is geworden. Angelino benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Maar een land besturen blijkt lastiger dan ze dachten en overal loert gevaar. Als Rosa een gemeen complot...

    Nederlands | 4 uur 48 minuten (276 MB) | De Fontein Jeugd, Utrecht | 2020

    Luisterboek (digitaal)

Andere delen uit de Costa Banana serie