Boekentip: Pokko heeft een trommel

Gepubliceerd op: 29 januari 2024 11:27

foto van Joris en het boek

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Joris, medewerker bij de Bibliotheek.

Pokko de kikker krijgt van haar ouders een trommel. Maar het maakt zo veel lawaai, dat ze haar naar buiten sturen! Er blijken daar nog veel meer dieren te zijn die van muziek houden en zich bij Pokko aansluiten.

Pokko tikte zachtjes op haar trommel. Ze voelde zich meteen wat minder alleen.

— Uit Pokko heeft een trommel

Subtiele humor

"Mijn oog viel direct op het boek door de prachtige illustraties. Uitgeverij Eenhoorn brengt sowieso veel mooie prentenboeken uit. Mijn kinderen en ik vonden het vooral een mooi en toegankelijk verhaal. Het verhaal gaat vooral over muziek en doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn de sfeervolle illustraties van het boek hartverwarmend en bevat het veel subtiele humor. Wij zijn fan!"
 

En wat ga je hierna lezen en voorlezen Joris?

"Voor het slapen gaan lees ik de kinderen ‘Eend Ed heeft een baaldag’ van Kaya Umansky en Ben Mantle voor. Zelf ben ik begonnen aan ‘De Zijderoutes’ van Peter Frankopan. Maar stiekem lees ik heel veel boeken door elkaar. Lezen is voor mij echt een medicijn tegen doelloos scrollen op social media feeds."
 

  • Matthew Forsythe Pokko heeft een trommel

    Kikker Pokko krijgt van zijn ouders een oude trommel. Maar hij maakt zoveel lawaai dat ze hem wegsturen naar het bos. Als Pokko daar verder trommelt, blijken...

    Gedrukt boek

  • Matthew Forsythe Pokko and the drum

    Kikker Pokko krijgt van zijn ouders een oude trommel. Maar hij maakt zoveel lawaai dat ze hem wegsturen naar het bos. Als Pokko daar verder trommelt, blijken...

    Gedrukt boek