Boekentip: De ijzige verloofde

Gepubliceerd op: 17 augustus 2020 15:45

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Sonja, informatiemedewerker bij de Bibliotheek en werkzaam bij collectievorming. “Ik heb het geluk dat ik elke week nieuwe boeken mag bestellen”.

‘De ijzige verloofde’

“Christelle Dabos, de schrijfster, heeft haar ongebreidelde fantasie ingezet om een unieke wereld te scheppen waar de mensheid op zwevende arken woont en er een strijd gaande is tussen familieclans.

De hoofdpersoon is de introverte en intelligente Ophelia die, zeer tegen haar wil in, haar ark moet verlaten. Voor haar is, om politieke redenen, een verloving geregeld met een man waar ze totaal geen interesse in heeft.”

Nieuwe werelden

Het boek is ingedeeld bij de D-leesboeken, dit zijn de boeken voor de leeftijd vanaf 15 jaar. “Veel liefhebbers van fantasy weten het al lang, maar hier zijn de mooiste series te vinden, ook voor volwassenen. Dus ga hier beslist eens kijken als je op zoek bent naar nieuwe werelden!

De ijzige verloofde is een echte pageturner met levensechte personages, een onbekende en fascinerende wereld en onderkoelde humor. Er zullen nog drie delen volgen. Ik kan niet wachten!”

  • Christelle Dabos De ijzige verloofde

    Ophelia woont met haar familie op de zwevende ark Anima. Ze leidt een rustig leven, ondanks haar bijzondere gaven waardoor ze door spiegels kan reizen en de geschiedenis van voorwerpen kan lezen. Als ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn van de Drakenclan belandt ze in een gevaarlijk politiek steekspel. Vanaf ca. 15 jaar.

    Fictie, Science fiction, Kinderboek

    Nederlands, 522 pagina's, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Amsterdam, 2020

    Gedrukt boek