Boekentip: De maand van de bloemendoder

Gepubliceerd op: 17 november 2023 11:52

decoratieve afbeelding

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Welmoed, Collectioneur bij de Bibliotheek.

“De maand van de Bloemendoder beschrijft het waargebeurde verhaal van de Osage indianen, een rijke indianenstam in de Verenigde Staten omstreeks 1920. Ze krijgen te maken met mysterieuze sterfgevallen en moord in hun stam. Wie is hier voor verantwoordelijk en waarom? Het resultaat is een schokkend verhaal uit een zwarte periode van de Amerikaanse geschiedenis.”

Onlangs is het boek ook verfilmd met Leonaro Dicaprio in de hoofdrol.

Non-fictie die leest als een roman

“Een combinatie van factoren maakt dit boek zo goed. Allereerst is het een relatief onbekend verhaal, maar is het belangrijk dat dit meer bekend wordt. David Grann heeft dan ook heel goed onderzoek gedaan naar het onrecht wat deze stam is aangedaan. Daarnaast is het echt goed geschreven! Het is een non-fictie boek, maar het leest als een spannende roman. Voor liefhebbers van true crime, mensen die van spannende en historische verhalen houden en mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis.”

En wat ga je hierna lezen Welmoed?

David Grann heeft onlangs een nieuw boek uitgebracht genaamd ‘de schipbreuk van The Wager’, die een reconstructie gefet van de schipbreuk van het Britse schip HMS The Wager.