Boekentip: Het verrotte leven van Floortje Bloem

Gepubliceerd op: 17 december 2019 15:32

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Irma Hoorn, sociaal werker bij DOCK Haarlem en projectmedewerker van Digitaal Sterk!

Het verrotte leven van Floortje Bloem - Yvonne Keuls

"Het verrotte leven van Floortje Bloem. Een oudje uit 1982, maar een goed boek blijft altijd goed! Het heftige verhaal van Floortje Bloem is mij altijd bijgebleven. Ik was 15. Geen lezer, maar Yvonne Keuls heeft dat doen veranderen. Het verhaal neemt je mee in de wereld van prostitutie, drugs, eenzaamheid en depressie. Onderwerpen die mij toen al aanspraken en waar ik nu in mijn werk bijna dagelijks mee te maken heb. Het verrotte leven van Floortje Bloem is een boek dat iedere tiener zou moeten lezen. Het heeft mij in ieder geval ver uit de buurt van drugs gehouden. En... plezier voor lezen gebracht!"

Over Digitaal Sterk!

Digitaal Sterk! is een samenwerking van DOCK, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Haarlem Effect en Pluspunt Zandvoort. Digitaal Sterk! zet zich in om zo veel mogelijk inwoners in de gemeenten Haarlem en Zandvoort te stimuleren om digitaal vaardiger te worden. Meer over Digitaal Sterk!

  • Het verrotte leven van Floortje Bloem Reserveer het boek hier

    Yvonne Keuls

    Het verrotte leven van Floortje Bloem is een antwoord op de noodkreet van een heroïnehoertje dat bang is in het gekkenhuis terecht te komen. Het is onder meer een pleidooi voor de klinische opvang van verslaafde prostituees onder de achttien.

Recent werk van Yvonne Keuls