Boekentip: Het grote misschien

Gepubliceerd op: 13 juli 2020 11:45

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Hanelore, Baliemedewerker bij de Bibliotheek.

Het grote misschien – John Green

“Eerst de film kijken, dan het boek lezen... Zo ging het bij Een weeffout in onze sterren, een ontzettend populair boek geschreven door John Green. Ik vond deze film best goed maar het boek, nou, dat was een ander verhaal! Wat een fantastisch verhaal was dat. Daarna bleef ik John Green’s boeken lekker ontdekken.

Het grote misschien heeft al een intrigerende titel en daarom was dit het volgende boek dat ik las van John Green. En raad eens? Het is mijn lievelingsboek op dit moment!

Ik zag hem laatst ook als luisterboek in de LuisterBieb app staan en hij is door een fijne rustgevende stem voorgelezen.

Het grote misschien gaat over Miles Halter. Hij verruilt zijn rustige leventje voor nieuwe ervaringen op Culver Creek, een kostschool. Hier maakt hij vrienden, zoals de Kolonel en Alaska. Op een dag verongelukt het meisje Alaska. Volkomen ontredderd probeert de 16-jarige Miles uit te zoeken wat er voorviel en wat zijn aandeel in de gebeurtenissen was.

Het is een vriendschaps- en liefdesverhaal, in de meest pure, grappige en spannende vorm. Meer ga ik niet verklappen… je moet hem zelf gaan lezen. Officieel een boek voor jongeren, maar deze wil je als volwassene écht lezen."

Het grote misschien is ook te leen als e-book.