Boekentip: Het - Stephen King

Gepubliceerd op: 20 mei 2021 16:00

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Welmoed, collectioneur bij de Bibliotheek.

Het - Stephen King

“Het verhaal speelt zich af in Derry, een klein en nietszeggend stadje in de VS. Wanneer de zesjarige George dood wordt aangetroffen op straat, blijft Bill, zijn grote broer, achter met een hoop vragen. Met behulp van zijn vrienden gaat Bill op zoek naar antwoorden.

Al snel blijkt dat George niet het enige slachtoffer is, maar onderdeel van een reeks angstaanjagende verdwijningen en moorden. Voor Bill en zijn vrienden staat één ding vast: iets aast er op kinderen. Wat volgt is een zoektocht naar hoe ze het monster kunnen stoppen. Samen zullen er alles aan doen om het kwaad dat geen naam heeft te verslaan.”

Klassiek verhaal

“Ik ben groot fan van Stephen King en ik heb veel van zijn boeken gelezen. Maar dit boek vind ik één van zijn beste werken! Het is een klassiek verhaal van goed tegen kwaad en spannend en vlot is geschreven. Ook komen er veel andere thema’s in voor, zoals racisme, pesten en armoede. Hierdoor krijgt het verhaal meerdere lagen.”

Dit verhaal draait om veel meer dan alleen die enge horrorclown

Hechte vriendschap

“Het allermooiste aan het verhaal vind ik de hechte vriendschap tussen de zeven kinderen. Ze leiden geen makkelijk leven en worstelen allemaal met hun eigen problemen, maar vinden in elkaar veel steun en troost. Stephen King heeft dat zo mooi beschreven en je kan dan ook niets anders dan met ze meeleven.


Bijna iedereen kent de horrorclown Pennywise wel, één van de gedaantes die het monster aanneemt in het verhaal. Maar het draait om veel meer dan die enge horrorclown. Het gaat ook over vriendschap, verlies en liefde. Het heeft veel meer diepgang dan je in eerste instantie van een griezelboek zou verwachten.”

  • Stephen King It

    Zeven Amerikanen, die als kinderen in hun woonplaats in de staat Maine geconfronteerd zijn geweest met de onheilsdaden van een ongrijpbaar monster, maken zich na 27 jaar gereed het eindelijk te vernietigen.

    Gedrukt boek

  • It

    Een kleine stadje wordt geterroriseerd door een monster dat het op kinderen voorzien heeft en de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt.

    Film

Meer verfilmde boeken van Stephen King