Boekentip: Winterhuis Hotel

Gepubliceerd op: 18 december 2020 11:30

De boekentip van...

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Suzanne, leesconsulent bij de Bibliotheek.

Mysterieus briefje

Elizabeth (11 jaar) woont bij haar oom en tante. Als ze op een dag thuiskomt, hangt dit briefje op de deur:
‘Wij zijn drie weken met vakantie.
Het huis is afgesloten.
In deze envelop zit een treinkaartje.
Neem de trein naar het Winterhuis Hotel.’

Zo gaat ze in haar eentje naar het hotel. Al snel blijkt dat er allerlei mysterieuze dingen gebeuren…

Thuisblijven is met dit boek helemaal niet erg. Lekker onder een dekentje op de bank. En… deel twee is ook al in de bieb. Laat de winter maar komen!

Een magische omgeving

“Dit is nou echt een heerlijk winters boek. Het speelt zich af in een magische omgeving. Het begin is al meteen leuk, wie vindt er nou zo’n briefje op de deur? Mysterieus en het grijpt je meteen. Het is ook een heel spannend boek. Je denkt constant: wat als ik Elizabeth zou zijn?
Het boek heeft een mooie winterse omgeving, een slim meisje, spanning en avontuur, een bibliotheek in het hotel, de bijzondere eigenaar, een nieuwe vriendschap. Wauw, dit boek heeft alles! Ook voor ouders leuk om voor te lezen (en zelf te lezen natuurlijk).”

  • Ben Guterson Winterhuis Hotel

    Het slimme weesmeisje Elizabeth Somers (11) wordt door haar vervelende oom en tante tijdens de kerstvakantie naar Winterhuis Hotel gestuurd. In het mysterieuze hotel vol geheimen ontdekt Elizabeth een oud boek dat ze moet lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek

  • Ben Guterson De geheimen van Winterhuis Hotel

    Elizabeth is blij, want ze mag voorgoed bij haar grootvader in het Winterhuis Hotel gaan wonen. Het hotel kent nog steeds veel mysteries, geheime gangen en magische objecten. Zal ze er toch een rustig, normaal verblijf krijgen? Vanaf ca. 10 jaar.

    Gedrukt boek