Boekentip: Lekker makkelijk: het kookboek voor mannen

Gepubliceerd op: 19 oktober 2022 12:00

De boekentip van...Hannelore

Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Tim, junior marketing & mommunicatie medewerker bij de Bibliotheek.

“Toen ik in 2020 voor het eerst op mijzelf ging wonen was ik aangewezen op mijn niet bestaande kookskills. Toen was een ei bakken nog een hele uitdaging en met kruiden koken voelde voor mij al helemaal overweldigend.”

Koken hoeft niet moeilijk te zijn

"Na een maand leven op fastfood en magnetron maaltijden heeft het kookboek Lekker makkelijk mij alle handvatten gegeven om gezond te leren koken. En zoals het boek belooft: koken hoeft niet moeilijk te zijn! Het kookavontuur begon voor mij met een simpel cruesli-ontbijt met havervlokken, kaneel en zonnebloempitten. Maar voor ik het wist verraste ik mijn vriendin met roergebakken biefstukpuntjes en zelfgemaakte ijslolly's voor Valentijnsdag. Wij zijn nog steeds bij elkaar dus wat mij betreft heeft Lekker makkelijk daar zeker aan bijgedragen! Persoonlijk vind ik het kookboek een aanrader. Het boek is zowel geschikt voor beginnende koks en ervaren thuischefs die inspiratie op willen doen."

Mijn vriendin wist op Valentijnsdag niet wat haar overkwam toen ik besloot voor haar te koken: van het verprutsen van een gebakken ei tot een heerlijke maaltijd in slechts een maand tijd.

Over Lekker makkelijk: het kookboek voor mannen

In een veranderende maatschappij wordt goed eten steeds belangrijker. Sporten, flexwerken, online les volgen via Teams of Zoom: Dat vraagt veel energie. Voor de moderne man wordt veel gevraagd en dan blijkt er helaas te weinig tijd over voor het koken in de avond. En dat is jammer, want bij die levensstijl past ook lekker en gezond eten. Annemieke de Kroon en Alice van Nieuwenhuizen zagen dat er vaak kookboeken worden aangeboden voor mannen met daarin extravagante gerechten zoals bierfrieten en BBQ spiezen. Leuk voor een enkele keer experimenteren in het weekend, maar niet handig voor de rest van de drukke week. Lekker makkelijk staat boordevol gezonde en simpele recepten en neemt de lezer bij de hand. Zo kan er niks misgaan in de uitvoering en kan elke man indruk maken met zijn nieuwe kookrepertoire.

De tip van Tim