Blog

Resultaat 61 - 70 (van 176)

 • "Hier mag ik zeggen wat ik denk" Bekijk details

  26 april 2022

  Safwan vluchtte in 2015 samen met zijn zus en twee zonen uit Syriƫ. Via Ter Apel, Wageningen en Alkmaar kwam hij uiteindelijk in Haarlem terecht. Hier woonde hij eerst in de koepel en vervolgens in Schalkwijk. Vier jaar geleden kwam hij voor het eerst in de Bibliotheek en leerde taalvrijwilliger Tineke kennen. Inmiddels zien ze elkaar wel vier keer per week en zijn ze echte vrienden geworden.

 • Suzanne tipt: Kinderboeken over oorlog Bekijk details

  22 april 2022

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer boeken en verhalen over oorlog en vluchten.

 • Door welk boek werd jij verliefd op lezen? Bekijk details

  13 april 2022

  Deze vraag stelde wij aan de medewerkers van de Bibliotheek. Bij veel medewerkers begon deze liefde op jonge leeftijd, maar op latere leeftijd werden ze vaak opnieuw verliefd! Wij bundelden de boekentips en wie weet haal jij hier je nieuwe boekenliefde uit. Door welk boek werd jij (weer) verliefd op lezen?

 • Boekentip: Normale mensen Bekijk details

  13 april 2022

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Anne, marketingspecialist bij de Bibliotheek.

 • 7 mediaopvoedtips Bekijk details

  17 maart 2022

  In jouw gezin wordt vast en zeker ook gebruik gemaakt van media. Kleine kinderen zijn er immers dol op! Maar hoe zorg je ervoor dat het ook leuk blijft? En vooral: veilig.

 • Crisis als kantelpunt Bekijk details

  15 maart 2022

  Peter Henk Steenhuis is neerlandicus en redacteur filosofie van Trouw. Hij publiceerde fictie en non-fictie.

 • Blog van een taalmaatje - 'Uitdrukkingen' Bekijk details

  9 maart 2022

  Farhat, gevlucht uit Irak en nu student apothekersassistent, en Jikke zijn taalmaatjes. Wekelijks praten ze een uurtje Nederlands bij een van hen thuis of buiten. Dit levert altijd leuke gespreksstof op.

 • Suzanne tipt: In de spotlights Bekijk details

  4 maart 2022

  Ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer over voorlezen als leuk goed voornemen.

 • Boekentip: Thuis in Virgin River Bekijk details

  24 februari 2022

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Danique, content creator bij de Bibliotheek.

 • Boekentip: Het Parfum Bekijk details

  18 februari 2022

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Mart, communicatiemedewerker bij de Bibliotheek.

Paginanavigatie