Dit zijn de allerleukste kinderapps!

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022 10:00

Dit zijn de allerleukste kinderapps!

Een goede app vinden is lastig. Is de app veilig? Staan er geen gekke dingen in? Is hij geschikt voor de leeftijd van je kind? En het mooiste is natuurlijk als je kind er nog iets van leert, of in beweging kan blijven. Daarom zetten wij hier de allerleukste apps voor jou op een rijtje.

Troovie

De allertofste speurtocht ooit? Die maak je vanaf nu zelf; met Troovie. De app voor kids die elke plek omtovert in een speurtocht vol avontuur. Kom mee naar buiten dan gaan we bijvoorbeeld monsters vangen met de professor. Voer allerlei opdrachten met elkaar uit en laat zien dat je een echte monsterjager bent! Je kunt ook op pad gaan met de piraat. Met het magische kompas van Jack McTroovie zoek je samen naar de geheime schat.
Je kunt ze overal laten beginnen: zélfs bij jou voor de deur. Het werkt super simpel. Maak een leuke route, kies toffe opdrachten en pak een geinige prijs. Zo maak je in vijf minuutjes een unieke speurtocht. En dat tovert Troovie voor je om in een waanzinnig avontuur.

Geschikt voor: Android en Apple
Leeftijd: 4 t/m 10 jaar
Kosten: Gratis, maar tegen betaling uit te breiden

Expeditie X

Ga je ook mee op avontuur met Freek Vonk? Freek leert je alle geheimen van de savanne of duik met Freek het diepe in en ontdek wat er allemaal gebeurt in de onderwaterwereld! Bij elke aanwijzing die je vindt kom je een stapje dichterbij het dier dat Freek zoekt. Op deze manier kom je van alles te weten over de bewoners van de savanne en van de oceaan.
Je kunt deze game direct spelen, waar je ook bent. Maaaarrr je moet wel naar buiten! Samen met je vriendjes lekker buitenspelen en op zoek naar alle aanwijzingen die Freek heeft verstopt. Denk je dat jij ze allemaal kan vinden?

Geschikt voor: Apple
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Kosten: Gratis, maar tegen betaling uit te breiden

Muziekschool Mussila

In de app ga je op een muzikale reis om een groep monsters te helpen hun verloren instrumenten en kostuums terug te vinden. Wanneer je start met de app zie je levendige kleuren, leuke animaties en je hoort heldere en gevarieerde geluiden. In beeld verschijnt een figuurtje dat naar je zwaait. Het verbergt zich vervolgens achter een paar struiken en begint dan een instrument te bespelen. Onderin het scherm verschijnen twee foto’s waarop instrumenten staan. Er wordt nu een geluid afgespeeld en jij moet ontdekken op welk instrument er wordt gespeeld. Wanneer het antwoord goed is, ga je naar het volgende niveau. Sommige niveaus dagen je uit om maar liefst zes goede antwoorden te geven voordat de tijd om is. Dit maakt het uitdagend en leuk. Leer scratchen als een echte DJ. Er is ook een spel om lekker te jammen. En natuurlijk beweeg je mee op je zelfgemaakte muziek!

Geschikt voor: Android en Apple
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Kosten: Apple: deels gratis, verder € 9,15 per maand | Android: deels gratis, verder € 5,49 per maand

Dr Panda Restaurant 3

Open de deur van Dr. Panda Restaurant en ontvang de gast of gasten. Terwijl deze gezellig bij jou aan de bar gaat zitten, verschijnt een menukaart in beeld. Open deze en maak voor de gast een keuze uit de vele gerechten die jij in de keuken gaat bereiden.
Grafisch ziet de app er prachtig uit. Er is aan van alles gedacht. Tot in details kook je voor de gasten. Roer je niet op tijd om dan raakt het bijna aangebrand. Kookt de pasta? Dan komt de pasta omhoog in het water. Raakt het water aan de kook? Dan komt er steeds meer stoom uit de pan. Ook de gast doet op een actieve manier mee. Hij of zij reageert op wat jij uit de koelkast kiest, maar laat aan het einde ook weten hoe lekker het was. Met de gratis app kun je voldoende recepten maken. Hoe vaker je kookt, hoe meer sterren. Ook met meer sterren breidt de menukaart uit. De app is eenvoudig in gebruik en het wijst vanzelf welke stappen je in welke volgorde moet maken.

Geschikt voor: Android en Apple
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Kosten: Gratis, maar extra kosten als je meer recepten wil maken

Bounden

Zoek een partner en dans met Bounden. Deze app, gemaakt in samenwerking met het Nationale Ballet, laat jou samen met iemand anders echte dansmoves maken. Pak allebei een kant van de telefoon of tablet vast, leg je duim op het cirkeltje en probeer het balletje in het ringetje te houden. Door dit te doen dans je samen een dans.

De app is redelijk lastig te spelen, maar oefening baart zeker kunst. Goed voor: samenwerken, motoriek en bewegen.

Geschikt voor: Android en Apple
Leeftijd: 8 t/m 18 jaar
Kosten: € 2,49 voor Android | € 3,49 voor Apple

Pou

Pou is een buitenaards wezentje dat verzorgd moet worden. Kinderen moeten hem voeden, medicijnen geven en met hem spelen. Als je Pou te veel eten geeft en niet met hem speelt, wordt hij dik. Of ziek als je hem te weinig eten geeft. (Nadeel: Pou kan ook doodgaan.) De app vergroot het inzicht en denkvermogen van kinderen.

Geschikt voor: Android en Apple
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Kosten: Gratis voor Android | € 2,29 voor Apple