Blog

Resultaat 11 - 20 (van 136)

 • Blog van een taalmaatje - De ooievaar Bekijk details

  7 juni 2022

  Farhat, gevlucht uit Irak en nu student apothekersassistent, en Jikke zijn taalmaatjes. Wekelijks praten ze een uurtje Nederlands bij een van hen thuis of buiten. Dit levert altijd leuke gespreksstof op.

 • Suzanne tipt: Strips! Bekijk details

  1 juni 2022

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer strips en waarom het zo goed is om die te lezen.

 • “Vroeger dacht ik dat meisjes geen striptekenaar konden worden” Bekijk details

  31 mei 2022

  Marloes de Vries is fulltime visual storyteller en illustreert en schrijft boeken voor zowel kinderen als volwassenen.

 • De boekentip van... Bekijk details

  20 mei 2022

  Wat moet je weten, wat moet je lezen? De beste tips krijg je uit je omgeving! Deze keer de boekentip van Kirsten, Marketing en Communicatiemedewerker bij de Bibliotheek.

 • 100 jaar W.F Hermans Bekijk details

  19 mei 2022

  W.F. Hermans (1921 – 1995) wordt vaak in een adem genoemd met Harry Mulisch en Gerard Reve. Als een van de ‘Grote drie’ van de naoorlogse Nederlandse literatuur bevat Hermans oeuvre gedichten, romans en essays.

 • Het voorleeshuisje Bekijk details

  4 mei 2022

  Het voorleeshuisje is een voorlees- en activiteitenhuisje waar jonge kinderen kunnen luisteren, onderzoeken en hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Samen met jou!

 • Hoe praat je met je kind over de oorlog? Bekijk details

  28 april 2022

  Waarom is het belangrijk dat onze kinderen blijven praten en nadenken over de oorlog? Zelfs 75 jaar na de bevrijding?

 • "Hier mag ik zeggen wat ik denk" Bekijk details

  26 april 2022

  Safwan vluchtte in 2015 samen met zijn zus en twee zonen uit Syrië. Via Ter Apel, Wageningen en Alkmaar kwam hij uiteindelijk in Haarlem terecht. Hier woonde hij eerst in de koepel en vervolgens in Schalkwijk. Vier jaar geleden kwam hij voor het eerst in de Bibliotheek en leerde taalvrijwilliger Tineke kennen. Inmiddels zien ze elkaar wel vier keer per week en zijn ze echte vrienden geworden.

 • Suzanne tipt: Kinderboeken over oorlog Bekijk details

  22 april 2022

  Is jouw kind een echte boekenwurm? Of ben je blij met elke bladzijde die wordt gelezen? Ik geef je tips! Dit keer boeken en verhalen over oorlog en vluchten.

 • Door welk boek werd jij verliefd op lezen? Bekijk details

  13 april 2022

  Deze vraag stelde wij aan de medewerkers van de Bibliotheek. Bij veel medewerkers begon deze liefde op jonge leeftijd, maar op latere leeftijd werden ze vaak opnieuw verliefd! Wij bundelden de boekentips en wie weet haal jij hier je nieuwe boekenliefde uit. Door welk boek werd jij (weer) verliefd op lezen?

Paginanavigatie