Hoe blijf je doorlezen? (Ook na de zomer!)

Gepubliceerd op: 4 augustus 2022 14:53

In de zomer is het voor veel mensen veel makkelijker om een boek erbij te pakken. Lekker op het strand, je vakantieadres of in de tuin.

Heerlijk even relaxen en jezelf verliezen in een mooi verhaal. Voor veel mensen is het dan ook een goed voornemen om na die periode ook te blijven doorlezen. Maar hoe doe je dit dan? Wij geven je tips!

1. Plan een vast leesmoment in

Dit hoeft helemaal niet zo lang te zijn. Al plan je tien minuutjes in de ochtend bij je ontbijt in om te lezen. Of zeg je tegen jezelf dat je voor het slapen gaat minimaal 10 pagina’s leest. Zo blijft het lezen in je systeem zitten!

2. Lees niet iets wat je niet leuk vindt

Tegen je zin in een boek (uit)lezen zorgt ervoor dat de zin om te lezen ook heel erg omlaag gaat. Is het boek toch niet iets voor jou? Leg het weg en zoek een nieuw leuk boek uit. Zo zorg je dat je het lezen leuk houdt voor jezelf.

3. Maak een account aan op Goodreads of Hebban

Zo kun je een leesdoel instellen voor jezelf voor dit jaar en daag je jezelf uit. Ook kun je leer je nieuwe boeken kennen die andere lezers hebben gelezen, waardoor je weer geïnspireerd wordt om boeken te lezen.

4. Ga bij een boekenclub

Je hebt zo veel verschillende soorten boekenclubs tegenwoordig. Er is altijd wel een boekenclub die bij jou past. Op deze manier word je gemotiveerd om door te blijven lezen.

5. Ga voor die me-time!

Lezen is ontspannen en een heerlijke ontsnapping uit het dagelijks leven. Maak het jezelf gemakkelijk, pak wat lekkers te eten en te drinken erbij en duik in dat mooie boek. Op deze manier zorg je ervoor dat het lezen een leuke ervaring wordt!

Op zoek naar boekentips? Bekijk deze pagina dan eens.